Calor forta este dimarts a l’espera que dimecres arriben canvis

L’estiu no afluixa ni vol anar-se'n. Després d’un diumenge molt calorós, este dilluns les temperatures han baixat, però per poques hores, ja que dimarts l’ambient tornarà a ser tòrrid
La calor de ple estiu serà la protagonista d'este dimarts | Pili Rius

 

Este dimarts començarà l’octubre, mes de contrastos, ja que comencem a deixar lluny l’estiu i cada volta comença a fer més fred. Però no serà d'eixa manera esta pròxima jornada, ja que després d’un dilluns a on les temperatures han baixat un poc, tornarà l’ambient càlid en tot el territori.

 

S’espera que els termòmetres pugen de manera moderada o puntualment acusada, amb una variació de fins a 6º o 7º en alguns casos respecte a este dilluns. Si este diumenge ja va fer calor, amb temperatures que en punts del sud i el centre van arribar fins als 34º i 35º, este dimarts la situació serà similar o, fins i tot, més tòrrida.

 

Variació de temperatures, que pugen, este dimarts en el territori valencià | AEMET

 

Alguns mapes meteorològics indiquen que les màximes al migdia podran arribar fins als 35º i 36º en tota l'àrea compresa entre Gandia i València, per la costa, entrant fins a Llíria, Xàtiva o Bunyol per l'interior i escapant-se lleugerament Sagunt i la seua comarca. De la mateixa manera, passarà en l'àrea del Vinalopó, a on des d'Elx a Novelda, no seria descartable que es poguera arribar als 37º. Temperatures no només plenament estivals, sinó que seran tòrrides. La calor també ajudarà que la sensació siga bascosa, anormal per a un mes d’octubre.

 

Un cel seré i plàcid

El cel plàcid seguirà dominant este dimarts, amb un dia que es presentarà solejat. Només de matí hi haurà alguns núvols baixos dispersos en la costa, amb alguna boirina en punts de l’interior. També aniran circulant núvols alts i mitjans al llarg del dia, però no portaran pluja.

 

Mapa de la previsió per a este dimarts | AEMET

 

De cara a la segona part de la jornada, en els Ports i l'Alt Maestrat podran formar-se alguns núvols d’evolució diürna, a on no es descarta que deixen algun arruixó aïllat a primeres hores de la vesprada.

 

Dimecres s'esperen canvis

Però de cara al dimecres arribaran canvis, amb un descens de la calor. Les temperatures es mantindran més baixes fins al dijous. Els termòmetres quedaran entre els 25º i 30º per tot el territori. Ara bé, a partir de divendres i el cap de setmana tornarà la calor d’estiu, amb unes màximes que passaran, en alguns casos, dels 31º i 32º.

 

 

Els altres canvis que s’esperen per a dimecres serà el vent de nord-oest, que bufarà amb força especialment en el nord de Castelló. Això sí, el cel es mantindrà amb pocs núvols, llevat de zones muntanyoses i interiors de Castelló i al litoral d’Alacant.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!