Espanya envia un nou pla contra la contaminació a Brussel·les, però amb molt de retard

El govern espanyol ha tardat 5 mesos en enviar un document que, entre d'altres mesures, contempla zones de baixes emissions en les ciutats de més de 50.000 habitants
La contaminació produïda pels vehicles causa problemes respiratoris | Arxiu

 

El govern espanyol ha enviat finalment el nou pla contra la contaminació a Brussel·les, tot i que 5 mesos després de la data límit que havia marcat Europa. D’eixa manera, el primer Programa Nacional de Control de la Contaminació Atmosfèrica (PNCCA) pretén millorar la qualitat de l’aire els 10 anys següents.

En total, el pla contempla 57 mesures amb la finalitat de què Espanya complisca els objectius fixats per Europa quant a la reducció de les emissions al llarg de la dècada següent. Una iniciativa que Europa havia posat com a límit d’entrega als països membres el mes d’abril passat, per tant, la demora ha sigut important.

El pla afecta de ple a les ciutats amb més de 50.000 habitants

Una de les mesures més sonades d’este pla és obligar a les ciutats de més de 50.000 habitants a què apliquen zones de baixes emissions a partir de l’any 2023, iniciatives molt semblants a la de ‘Madrid Central’. «Este programa apel·la en gran mesura a una qüestió de salut», ha explicat la titular en funcions del Ministeri per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Imatge de la contaminació en Barcelona | Forocoches

 

Unes declaracions que fan referència directa a les recents dades aportades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que apunten al fet que la contaminació de l’aire és el quart factor de risc de mort en tot el món, havent causat ja cap a 93.000 víctimes mortals en Espanya els últims 10 anys.

El PNCCA preveu una reducció del 92% dels nivells de diòxid de sofre l’any 2030, un 66% dels òxids de nitrogen, un 30% dels compostos orgànics volàtils que no siguen de metà, un 21% les emissions d'amoníac i un 50% les partícules fines. Això implicarà restriccions en l'àmbit agrícola o en l'electricitat i la calefacció, per exemple.

Lluita contra el trànsit

Sense dubte, un dels grans problemes de la contaminació a tot l’estat és el trànsit, especialment en les grans zones urbanes, com ara València o Barcelona. Per eixa raó, el pla pretén reduir l’ús del vehicle privat en un 35% en totes estes àrees de cara a l’any 2030, mentres que en l’àmbit interurbà la reducció serà d’un 1,5% cada any.

Imatge del trànsit dens que es viu cada dia al centre de Barcelona | UB

 

El pla coincidix amb la vaga contra el canvi climàtic

La presentació del pla coincidix de ple amb la vaga estudiantil contra el canvi climàtic que organitza el moviment 'Fridays for Future' i que està tenint molt seguiment, a on els alumnes han eixit en massa al carrer.

El nou programa vol ser un suport a les mesures que moltes institucions ja estan impulsant per a reduir la contaminació, mentres que el govern espanyol vol millorar la imatge en Europa després de què en juliol la Comissió Europea denunciara Espanya davant dels tribunals per incomplir reiteradament els límits en eixe aspecte.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dissabte un poc més fresc i un cel més tapat" "Un terratrèmol de 5,8 fa tremolar Istanbul amb alguns desperfectes"