Un terratrèmol de magnitud 5,8 fa tremolar Istanbul amb alguns desperfectes

El fort sisme, amb epicentre en la mar de Màrmara, ha causat escenes de pànic i pocs danys en esta turística ciutat. Fins i tot en Bucarest (Romania) s'ha sentit el moviment de la terra
Mapa del terratrèmol de 5,8 que ha tingut lloc este dojous a migdia en Istanbul | EMSC

 

Un terratrèmol de la magnitud de 5,8 en l'escala de Richter ha causat este dijous el pànic en tot Istanbul i l’han notat fins i tot en països veïns, encara que de moment no hauria provocat greus danys ni víctimes mortals.

El sisme s'ha produït a les 13.59 hora local (10.59 GMT) i l'epicentre es localitza en la Mar de Màrmara, a uns 70 quilòmetres al sud-est del centre de la ciutat, de 15 milions d'habitants, segons les informacions de l'Observatori Sismogràfic de Kandilli en Istanbul.

Esta institució dona la magnitud com 5,7 en l'escala de Richter, mentres que l'organisme governamental AFAD la situa en 5,8 graus, de totes maneres, es tracta del terratrèmol més fort registrat en Istanbul en més d'una dècada.

El terratrèmol ha fet tremolar les vivendes i alguns edificis alts de forma evident durant diversos segons, com ha pogut comprovar l’agencia EFE, sense arribar a causar importants conseqüències. Per sort, pareix que només ha destruït el minaret d'una mesquita d'Istanbul. Sí que hauria causat alguns atacs d'ansietat i el govern local ha anunciat que les escoles tancaven el que quedava de dia.

Per altra banda, no es descarta que el sisme puga haver causat danys o fins i tot víctimes en algunes zones més pròximes a l'epicentre. Les autoritats han recomanat a la gent que no entre en edificis en mal estat. El dimarts passat la mateixa ciutat va registrar un terratrèmol de magnitud 4,6 amb epicentre vora el lloc actual, que només es va sentir lleugerament en la major part d'Istanbul.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cap de setmana de forta calor i de temps totalment estiuenc a les portes de l’octubre" "Baixa la temperatura dijous, però el fred de la tardor encarà tardarà en arribar"