Dorian deixa, mínim, 5 morts en les Bahames sent un huracà històric

El seu pas per les illes ha sigut devastador, a on es preveu que es tarden anys en recuperar-se de les catàstrofes. Esta matinada de dimarts ha baixat a categoria 3 i manté en alerta als EUA
Les catàstrofes després del pas de Dorian per les Bahames | Twitter

 

L’huracà Dorian ha devastat les Illes Bahames al seu pas per l’arxipèlag atlàntic. Només en les Illes Àbac podria haver més de 13.000 cases destrossades i una xifra fins ara indeterminada de morts. De moment, el primer ministre de les Bahames, Hubert Minnis, ha confirmat la mort de cinc persones, però n’hi podria haver moltes més. I és que, segons el ministre d’Exteriors del país, Darren Henfield, hi ha molts cadàvers flotants per totes les illes.

Segons Hubert, es tracta d’una catàstrofe «sense precedents». El que, inicialment, era una tempesta tropical, ha acabat convertint-se en un huracà històric, sent el cicló atlàntic més potent des que hi ha registres, amb vents sostinguts de 270 km/h, però amb ratxes puntuals que arribaven als 320 km/h. Els servicis d’emergència amb prou penes han pogut iniciar els treballs de socors als terribles efectes de milers de cases destrossades o, directament, arrasades pels forts vents i les inundacions.

Següent parada, Estats Units

Este dilluns l’huracà ja va començar a perdre força i va acabar passant a ser categoria 4. Este dimarts, durant la nit, ha continuat debilitant-se i ja és categoria 3. Ara mateixa, Dorian es troba a 180 km de les costes de Florida, però encara podria recuperar la seua màxima intensitat. Està previst que arribe als EUA este dimarts, a on quatre estats ja tenen decretat l’estat d’emergència i s’ha ordenat l’evacuació de més d’un milió de persones.

Florida es prepara per a l'arribada de Dorian | REUTERS

 

Si els pronòstics es complixen, l’ull de l’huracà es mantindrà allunyat de les costes, però això no lliurarà a les zones pròximes del litoral americà dels forts vents, les pluges torrencials i les marees. En 14 comtats hi ha ordres d’evacuació, dos aeroports i cinc ports tancats i Walt Disney World ha anunciat que també tancarà els seus parcs temàtics d'Orlando.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴SITUACIÓ DRAMÀTICA: L'escull de corall més important del món, a punt de desaparéixer" "🌦PREVISIÓ: Dimarts encara mogut amb algun arruixó o tempesta"