L'alerta per calor extrema s'estén a 32 municipis de la Comunitat

La Conselleria ha activat l'alerta sanitària per nivell taronja en municipis amb temperatures que podrien superar els 39º

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d'acord amb la vigilància realitzada en el marc del Programa de Prevenció i Atenció dels Problemes de Salut derivats de les Temperatures Extremes, ha activat, per este dijous i demà divendres, l'alerta sanitària per nivell taronja (temperatures que podrien superar els 39°) a les zones termoclimàtiques 1 i 15.

L'alerta sanitària afecta, en principi, a 32 municipis, però s'espera més calor per al divendres i dissabte, i la informació s'anirà actualitzant diàriament.

La zona termoclimàtica 1 la comprenen els municipis d'Ares de Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Castellfort, Xodos, Cinctorres, Culla, Forcall, Herbers, la Mata de Morella, Morella, Olocau de Rei, Vilafranca del Cid, Palanques, Portell de Morella, la Pobla de Benifassà, Todolella, Vallibona, Villores, Vistabella del Maestrat i Zorita el Maestrat.

Per la seua banda, les localitats incloses a la zona termoclimàtica 15 són Caudete de les Fonts, Benaixeve, Camporrobles, Fuenterrobles, Requena, Set Aigües, Sinarcas, Venda del Moro, Utiel i Villargordo del Cabriel.

Davant l'augment de temperatures, es recomana evitar sortir al carrer i no fer exercici físic intens entre les 12 hores i les 16 hores, protegir-se amb crema solar si és imprescindible sortir al carrer, buscar sempre llocs a l'ombra, utilitzar roba ampla i de colors clars i protegir el cap amb gorra o barret.

A la llar s'aconsella abaixar persianes i tendals, i situar-se en les zones més fresques. Al parar o estacionar a la via pública, mai cal deixar dins el cotxe ni a persones ni animals de companyia perquè s'assoleixen temperatures molt elevades.

Finalment, s'insta la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars abundants i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un parell de graus més cada dia" "Sanitat activa l'alerta taronja per calor alt en 22 municipis"