L’asteroide Pysche 16, el meteorit de 700 quintilions de dòlars

El cos celeste està compost per metalls pesants que podrien fer rica a tota la població del planeta. La roca es troba a 750.000 milions de km de la Terra
Imatge de l'asteroide 'daurat' Pysche 16 | Arxiu

 

Un grup de científics ha descobert l’asteroide Pysche 16, un meteorit ‘daurat’ valorat en 700 quintilions de dòlars degut als materials pesants que el componen: níquel, or i ferro. S’estima que estos materials podrien fer rica a tota la població mundial convertint a tot el món en multimilionaris, de manera que cada ciutadà rebria un bilió de dòlars.

 

La Xina i els EUA estan partint de la base d’eixa xifra per tal de traure el màxim profit del seu valor elevat, i poder enriquir la indústria minera, segons Mitch Hunter-Scullion, creador d’’Asteroid Mining Company’.

 

Pysche 16 es troba localitzat a uns 750.000 milions de quilòmetres respecte el nostre planeta, concretament entre Mart i Júpiter. L’objecte forma part del cinturó de cossos espacials que va descobrir l’astrònom i matemàtic Annibale de Gasparis. Hi ha teories que afirmen que la mida de l’asteroide ‘daurat’ és menor a 210 quilòmetres de diàmetre, degut a la pèrdua de les seues capes exteriors per xocs amb altres masses rocoses fa milions d’anys.

 

El meteorit està valorat en 700 quintillons de dòlars | PIXABAY

 

El mercat global de la mina podria pujar

Hi ha experts que expliquen que el mercat de cossos celestes podria arribar a guanyar molt de pes en el món de la mineria a nivell internacional, i que suposaria un gran avantatge de cara a les inversions tecnològiques. Este sector guanyaria tants de dòlars que podria parlar-se de la ‘febre d’or’. L’agència aeroespacial de la NASA va anunciar que Pysche 16 podria ser el nucli d’un planeta desaparegut, raó per la que té planejada una missió de cara a l’any 2022.

 

Per una banda, John Zarnecki, professor i president de la Reial Societat Astronòmica del Regne Unit, creu que es tardarien cap a 25 anys en obtindre una demostració que verificara si existix la possibilitat ,o no, d’extreure l’or de l’espai exterior. És més, Zarnecki també establix la hipòtesi que afirma que 50 anys seria el temps necessari per a portar a terme la producció comercial de l’or. En canvi, un grup de científics, més optimistes, veu la descoberta del meteorit ‘daurat’ com un camí de fàcil accés.

 

Scott Moore, director executiu d’EuroSun Mining, assegura: «Els ‘titans de l’or’ controlen ara centenars de les propietats més productives del món, però els 4 o 5 milions d’unces d’or que porten al mercat cada any són poca cosa».

També et pot interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!