Calor per a hui, canvis per al cap de setmana

Alerta pels canvis en el temps per a aquest cap de setmana en el territori valencià
 

Comencem el dia pendents de la calor, de les altes temperatures perquè des de fa un parell de dies Aemet ha donat avís a bona part del centre i del sud del territori per temperatures màximes que poden assolir els 36, 37, 38 i fins i tot els 39 graus i 40 graus a punts de l'interior sud de València i a l'interior d'Alacant.

La nit ha sigut un poc més calorosa, de fet des de dimarts cada dia han pujat un poc i s'han barrejat amb humitats relatives altes que fan difícil dormir en punts de la costa. El vent de llebeig (sud-oest) acompanyarà a la massa d'aire càlid que hui es deixarà sentir al centre i al sud de la Comunitat deixant un dia de molta calor.

A última hora de la vesprada augmentarà la nuvolositat al nord, on durant la matinada podran registrar-se les primeres precipitacions que ens avançaran el canvi d'oratge que notarem el cap de setmana.

Acomiadarem demà dissabte el mes de juliol amb temperatures més baixes i oratge variable i insegur. Al sud i al centre baixaran les temperatures però no cal esperar precipitacions importants, només algun plugim dèbil i dispers, però al nord la inestabilitat serà major, hi haurà un poc d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera, que afavoriran la formació i el creixement de nuvolades de tempesta que poden deixar ruixats localment intensos.

Aemet també ha donat avís meteorològic per dissabte (en este cas per pluges intenses i possibilitat de pedra).

Les temperatures quedaran entre 3 i 5 graus més baixes que hui

L'oratge dels primers dies d'agost mantindrà la incertesa de demà.

Diumenge cal esperar ruixats dèbils a la costa i pluges localment en forma de tempesta al nord de vesprada, amb temperatures que encara podran baixar un poc més.

Dilluns donarem la benvinguda a la setmana amb el cel carregat de núvols a la franja costanera on podrà  ploure fins a migdia, però de vesprada pensem que acabarà imposant-se el sol quedant el cel ras de cara a dimarts amb un ascens de les temperatures a partir d'eixe moment

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oratge: Previsió per als pròxims dies en el territori valencià" "El sol i la calor recuperen el protagonisme"