Una canícula mesurada

I de moment la calor només és i serà moderada, perquè tot i que s'espera un ascens de les temperatures els pròxims dies la calor no serà extrema

Imatge d'un termòmetre en plena onada de Calor

Ahir donàrem la benvinguda a la canícula (l'època més calorosa de l'estiu) i de moment la calor només és i serà moderada, perquè tot i que s'espera un ascens de les temperatures els pròxims dies la calor no serà extrema.


A l'antiga Roma associaven l'aparició de l'estrella Sirius al cel, en la constel·lació del Ca Major amb l'arribada dels dies més calorosos de l'any. En l'època egípcia marcava l'inici de l'any i les crescudes del riu Nil, i a les nostres latituds i en l'actualitat s'associa amb el període que va del 15 de juliol al 15 d'agost (que és quan es registren habitualment els calors més intensos).

Hui notarem com pugen les temperatures, però tampoc res exagerat. Han quedat més altes les temperatures nocturnes i també pujaran les diürnes, sobretot per l'interior on cal esperar que el mercuri dels termòmetres s'enfile per damunt dels 35 graus. A la costa trobarem valors entre els 30 i els 33 graus allà on més puges.

Oratge hui divendres 16 de juliol

Temperatures hui divendres 16 de juliol


Demà dissabte ens costarà més dormir a la nit en pujar un poc més les temperatures i mantindre's alta la humitat relativa. Al centre del dia també farà més calor, amb màximes que al centre i per l'interior quedaran per damunt dels 35 graus i en algunes zones pròximes als 40.

Oratge demà dissabte 17 de juliol

Temperatures demà dissabte 17 de juliol


L'oratge del cap de setmana i de l'inici de la setmana que ve no presentarà grans novetats. Les temperatures es mantindran altes i l'oratge serà estable i assolellat. Haurem d'esperar per poder parlar de canvis.

Oratge a partir del diumenge 18 de juliol

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari