Conseqüències del temporal de gota freda en el territori valencià

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ja ha desactivat tots els avisos
Un arbre ha caigut enmig de la carretera en Almassora pel fort temporal | CPBC

El temporal mediterrani que ha agranat el territori valencià durant bona part d'este inici de la primera setmana de desembre comença anar clarament a la baixa i de cara al pont de la Puríssima tornarà l’ambient solejat.

Cal destacar les quantitats d’acumulació de pluja que han superat els 300 l/m². En alguns casos, fins i tot, s’han arrimat als 400 l/m², com és el cas dels 390 l/m² de La Drova o els 363 l/m² de Barx. En la majoria de llocs han quedat entre els 50 i els 200 l/m². La regada ha sigut general i, a diferència d’altres voltes, no ha ocasionat grans desperfectes.

Tot i això, durant la nit de dimecres a dijous i durant tot el dia d'ahir es van haver d'atendre algunes conseqüències del temporal com la caiguda d'arbres o, en Paterna, per exemple, en la comarca de l'Horta (València), va caure dimecres el sostre d'una casa cova en la zona de la Torre de Paterna, a on es gravà l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar 'Dolor y Gloria'. En el Port de Sagunt, en el Camp de Morvedre, ha caigut un moll històric este dijous.

La Diputació de València ha anunciat esta nit de dijous que, degut a les pluges que s'estan registrant en les Riberes, la carretera CV-505 que unix Alzira i Sueca està tallada al trànsit per inundacions.

A demés, les màquines llevaneu han treballat durant tot el dimecres en la zona de l'interior nord de Castelló, a on ha tornat la neu, encara que l'avís per formació de plaques de gel en les carreteres ja ha sigut desactivat. Per a este divendres, podrien registrar-se algunes pluges en el litoral de València i Castelló, però el sol començarà a guanyar terreny durant el dia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oratge del pont de la Puríssima: Adéu a la gota freda i torna l'estabilitat" "Fotos i vídeos: Torna la neu a l'interior del territori valencià"