De l'estiu a la tardor en poques hores

Cal estar atents a les previsions perquè les pluges localment podran ser intenses i persistents
Els xàfecs i tempestes tornaran a repetir-se a diverses comarques dijous | Àngel Galán


A última hora d'ahir dijous començàrem a notar els canvis que veníem anunciant i que ens han portat quasi de l'estiu a la tardor en poques hores. Perquè ahir encara fou un dia de sol i de calor amb temperatures estivals a la major part de la Comunitat però l'entrada del gregal ha fet que arriben els núvols, la mar quede alterada i que calga estar atents a les previsions perquè les pluges localment podran ser intenses i persistents.

Aemet ha donat un avís taronja al sud de València i al nord d'Alacant on els registres de precipitació poden ser importants acumulant més de 100 litres en 24 hores. Precipitacions que podran ser en forma de tempesta i deixar 40 litres en només una hora.

Al sud d'Alacant la pluja també pot arribar a donar problemes, sobretot per la intensitat amb registres que podran superar els 20 litres en una hora.


Anit i durant la matinada en girar a gregal el cel es va cobrir i començaren a registrar-se les primeres precipitacions en punts de la costa, però ho ha sigut fins a primera hora de hui quan els núvols s'han fet més compactes i les precipitacions més generoses.


El descens de les temperatures serà notable (el mercuri dels termòmetres quedarà entre 5 i 8 graus més baix que ahir).


Demà dissabte els mapes de previsió encara donen bona cosa de núvols i precipitacions moderades fins a migdia o primera hora de la vesprada al sud.

Al nord la nuvolositat escamparà més prompte i les temperatures tendiran a pujar però al sud el dia es mantindrà fresc.


Diumenge recuperarem el sol i les temperatures pujaran de forma més decidida. A primera hora encara hi haurà núvols baixos en punts de la costa però el sol lluirà sense obstacles a partir de migdia.L'última setmana d'octubre estarà presidida per temps estable i per temperatures suaus.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La lluna plena d'octubre porta canvis" "Pluges de 1000 l/m² en 24 hores, seran possibles?"