Fins a 10 graus baix zero en algunes zones de la Comunitat a partir de demà

Les temperatures més baixes a la Comunitat s'esperen per a demà i divendres, a primeres hores del dia.
Arriba una onada de fred a la Comunitat. | Cedida

 

L'interior de la província de València podria arribar als 10 graus baix zero amb l'onada de fred que arribarà demà a terres valencianes, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Les temperatures més baixes a la Comunitat s'esperen per a demà i divendres, a primeres hores del dia, i la situació es mantindrà fins dissabte. També es ressentiran les temperatures màximes, que poden caure entre 8 i 6 graus a l'interior i la costa respectivament. Diumenge els termòmetres remuntaran.

Pel que fa al vent, durant la jornada de hui dimecres hi ha avisos per fortes ratxes a la província de Castelló i punts de València. Segons dades d'Aemet, s'han registrat, fins a les 8:30 hores de hui, 91km/h a Fredes, 72 km/h a Utiel, 67 km/h a Morella i 61 km/h a Vilafranca. Així, el risc d'incendis és alt a Castelló (Nivell taronja) i baix-mitjà a la resta de la Comunitat.

Avís groc zones de València i Alacant

Avís groc per gelades en l'interior sud de València i l'interior nord d'Alacant | AEMET

 

Aquest dijous, les províncies de València i Alacant estan entre les 31 que tindran avís groc per baixada de temperatures, ja que les gelades podran rebaixar els termòmetres fins a sis graus. En concret, està activat a l'interior sud de València i l'interior nord d'Alacant.

    

En la Comunitat, la jornada arrancarà amb cels coberts al matí sense descartar alguna precipitació feble en el terç sud, poc nuvolosos o clars en la resta. Les temperatures aniran en descens, notable en les màximes, acompanyat de gelades a l'interior. En el nord de Castelló tornarà a bufar el vent del nord-oest moderat a fort; en la resta, variable fluix amb intervals de nord moderat en el litoral.

Valors negatius en molts punts del territori

El motiu d'aquesta forta baixada de temperatures és l'arribada aquest dimecres d'una massa d'aire polar continental a la península Ibèrica. Després de les temperatures càlides del Nadal, la ciutat de València podrà tindre la mínima en els 0 ºC. Els dies seran assolellats previsiblement, però les temperatures aniran disminuint. El cap de setmana es preveu que baixe fins als 0 o 2 ºC a València, Gandia o Sagunt; o els -3 graus que poden arribar a aconseguir el divendres a Xàtiva. Cap al diumenge aniran en augment les temperatures, però suaument, encara que la costa es mantindrà en 0 graus i l'interior per baix d'aquest valor.

Una massa d'aire seca

Segons s'ha apuntat també des d'Aemet, la massa d'aire polar que arriba a la península té poca humitat, motiu pel qual no s'esperen precipitacions importants. La probabilitat de nevades és limitada, i es preveu que només apareguen els flocs de neu de forma dèbil al Cantàbric oriental, Pirineus i Balears.

Consells davant una onada de fred

Des d'Emergències 112 de la Generalitat s'han donat diferents consells per tal d'afrontar la situació d'onada de fred que s'aproxima a la Comunitat. Entre altres, es recomana no tindre estufes de carbó, elèctriques i de gas prop de cortines, i obrir i ventilar les habitacions cada cert temps per renovar l'aire i evitar intoxicacions. També s'aconsella desconnectar aparells elèctrics que no siguen necessaris i tindre prop llanternes, piles i ciris. Així mateix, es recomana deixar lleugerament obertes les aixes per evitar que les canonades es trenquen per congelació, així com vigilar l'aïllament tèrmic de la casa i evitar corrents.

A més a més, cal tindre en compte que els grups de població més vulnerables són els nadons, els majors i persones amb malalties cròniques o en tractament. Així, es desaconsella que s'exposen a l'exterior.

  

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA: Un important canvi de temperatures per una onada de fred a la Comunitat" "Este serà l'oratge per a la vespra dels Reis d'Orient a la Comunitat"