FOTOS I VÍDEOS: Torna la neu a l'interior del territori valencià

Una forta nevada ha sorprés les comarques de l'Alcalatén i, sobretot, l'Alt Maestrat i els Ports
La neu ha fet acte de presència en l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa | Conselleria d'Agricultura

El temporal de gota freda comença a remetre en el territori valencià, això sí, després de deixar destacats registres de precipitació, especialment en les comarques de la Safor i la Marina Alta. En concret, en la Drova, en Barx, s'han arreplegat fins a 400 l/m2, 340 l/m2 en el Pla de la Llacuna de Vilallonga, 316 l/m2 en la Casella d'Alzira i vora 300 l/m2 en Ador.

Les precipitacions han anat agranant les comarques de sud a nord i ha sigut precisament en les comarques de Castelló a on des d'anit i fins al migdia d'este dimecres han deixat abundants registres de pluja, com els 84 l/m2 d'Aín, 82 l/m2 en Culla, 80 l/m2 en Catí o els 68 l/m2 de Vinaròs. 

A més, estes precipitacions han sigut en forma de neu a partir dels 1.200 metres en punts de l'Alcalatén, a on ha enfarinat el massís del Penyagolosa i la zona d'Ares del Maestrat i Castellfort. De fet, ha sigut en este punt a on s'han registrat problemes de trànsit per les adverses condicions meteorològiques, concretament en el coll d'Ares. La DGT informa que la carretera és transitable però es recomana tindre molta precaució per l'important gruix de neu.

Segons les previsions d'AEMET, la gota freda es desplaça lentament cap a Catalunya, això sí, encara quedaran restes del temporal. De fet, estan activats per a demà avisos nivell groc en la costa sud de València i nord d'Alacant per acumulacions de 60 l/m2 en 12 hores. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Arriba la part més forta de la gota freda: pluges torrencials i temporal de vent i mar" "La gota freda portarà pluges torrencials en més comarques este dimarts"