Continua el fred amb temperatures molt més baixes

Les temperatures baixaran situant la cota de neu al voltant dels 800-900 metres al nord i a l'interior de València
 | Carles Illa


La DANA que ens afecta des de dilluns està tenint un comportament molt capritxós. Ens ha afectat a rogles, entre altres coses perquè l'aire fred a les capes altes de l'atmosfera atorga inestabilitat però en alguns casos li falta l'aport dels vents humits de llevant perquè les precipitacions siguen més generals.

Mentre es va desplaçar des del nord de la Península la direcció del vent era variable (fins i tot a vegades de llevant o de xaloc) i per això les precipitacions han arribat a ser d'intensitat forta o molt forta i acompanyades de pedra. A Alacant i Elx pocs recorden una pedregada tan intensa com la de la passada matinada.

Ahir l'aire fred es desplaçava cap al nord i no ens afectava de ple, però... que farà la DANA les pròximes hores?

Hui està situada al nord-est de la Península, i això ens fa pensar que serà de nou a Catalunya on més ploga les pròximes 24 hores.

Ací, a la Comunitat Valenciana l'oratge serà més inestable durant el matí. Cal esperar precipitacions a les comarques centrals i de l'interior i del sud de València i al nord d'Alacant. Ruixats intermintents associats a la inestabilitat de les capes altes de l'atmosfera.

Les temperatures baixaran situant la cota de neu al voltant dels 800-900 metres al nord i a l'interior de València, i dels 1.000-1.200 a les muntanyes de més al sud.

Vos heu fixat el que farà la DANA demà dijous? Es divideix en dos. Una part es desplaçarà cap a l'est allunyant-se de nosaltres i un altra es posicionarà al sud-oest de la Península però recularà al temps que anirà desfent-se i tampoc ens afectarà de ple. Haurem de seguir la seua evolució però pensem que el pitjor ja ha passat.

Vos heu fixat el que farà la DANA demà dijous? Es divideix en dos. Una part es desplaçarà cap a l'est allunyant-se de nosaltres i una altra es posicionarà al sud-oest de la Península però recularà al mateix temps que anirà desfent-se i tampoc ens afectarà de ple. Haurem de seguir la seua evolució però pensem que el pitjor ja ha passat.

Mentre confirmem el que acabe d'explicar tot indica que qui acabarà imposant-se serà el vent de mestral que demà portarà núvols a les muntanyes del nord de la Comunitat on cal esperar ruixats dèbils i neu al voltant dels 800-900 metres. Al centre i al sud el mestral deixarà l'ambient ben fred però el dia serà bàsicament assolellat, fins i tot podran pujar lleugerament les temperatures.


Divendres el mestral bufarà cada volta amb més força amb el pas de les hores però tret d'algun plugim al nord i d'algunes arabogues que puguen deixar-se veure al nord el dia serà assolellat i molt lluminós.

El cap de setmana el podem qualificar d'antipàtic en reforçar-se el mestral i el ponent tant dissabte com diumenge.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Aemet eleva l'alerta taronja al nord de Castelló per inundacions" "El granís tenyeix de blanc part d'Alacant i Elx durant la matinada"