Carreteres tallades i fins a 330 l/m² per un nou temporal de pluja

Les comarques més afectades són la Safor i la Ribera Alta (València) i la Marina Alta (Alacant)
Gota freda en Alzira | CEDIDA

El temporal de llevant descarrega amb força des del dilluns en el territori valencià i ja ha deixat en les últimes 48 hores fins a 330 l/m2 en Barx i vora 300 en la Casella d'Alzira. La Safor és la comarca més afectada per la gota freda, a on localitats com Gandia, Tavernes de la Valldinga o Vilallonga ja superen els 200 l/m2.. Tot aiixò ha provocat que s’hagen hagut de tallar algunes carreteres secundàries en la comarca.

En concret, estan tancades per inundació estes vies: la CV-674 en Piles, la CV-673 en Bellreguard, la CV-670 en Gandia, la carretera de Sueca al Mareny de Vilches, alguns camins rurals de Carcaixent, el camí entre la Pobla Llarga i Sant Joanet i el camí entre Benifaió i Alginet. Algunes vies es troben inundades, com la CV-50 en Barraca d'Aigües Vives o la CV-505 en Algemesí, també tallada l'entrada a Salinas des de l'N-332, en Torrevieja. A més, en Alzira s'ha afonat un mur en el camí d'accés a la Murta, que està tancat al públic.

Les precipitacions s'aniran desplaçant de sud a nord al llarg del dia i podran ser especialment intenses i torrencials en la Vall d'Albaida, la Safor i la Marina Alta. No es descarta que les pluges siguen puntualment fortes en les comarques del nord de València i a les comarques costaneres de Castelló durant la jornada del dimecres.

El temporal de mar ja està sent destacable en tot el litoral amb ones que superen els 3 i 4 metres, juntament amb uns vents de gregal que ja han arribar als quasi 100 km/h en localitats de les comarques d'Alacant. Les temperatures màximes no superaran els 15 graus en cap lloc del territori valencià.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alerta: Comença una setmana dominada per un temporal de gota freda" "La pol·lució perjudica la fertilitat i limita l'efectivitat de la fecundació in vitro"