Heroic rescat a un coala en els greus incendis d’Austràlia

És una de les espècies que més està patint pels incendis i els científics estudien que ja s’han mort un miler

Els coales són una espècie icònica d'Austràlia | Pixabay

El vídeo del rescat d'un coala entre les flames dels incendis forestals d’Austràlia, en l’estat de Nova Gal·les del Sud, s'ha fet viral en les diferents xarxes socials. Les imàtgens mostren com una dona agarra un coala amb la seua camisa enmig d’un bosc en flames.

El coala travessava la carretera fugint de les flames quan la dona el va conseguir agarrar enfilat al tronc d'un arbre. Després, li mulla el cos amb una botella d'aigua per a refrescar-lo. L'animal s’observava amb algunes cremades i la dona el portà a un hospital de coales de Port Mcquarie, a on estan tractant uns 50 exemplars rescatats de les flames.

El canvi climàtic, la seua gran amenaça 

Els incendis que estan afectant Austràlia este estiu ja han causat la mort d'un miler de coales en Nova Gal·les del Sud. Este mes n'haurien mort uns 300 i el mes passat en van morir uns 700 en els focs forestals del nord de l'estat, en Ballina. Ho ha explicat Deborah Tabart, presidenta de la Fundació Australiana de Coales, que ha explicat que hi ha uns 18.000 en Nova Gal·les del Sud.

A causa del canvi climàtic, les condicions de vida dels coales empitjoraran per la pujada de les temperatures, que no només propicia més focs forestals en els hàbitats dels coales, sinó que alterarà els valors nutricionals de les fulles d’eucaliptus, que són el seu aliment.

Els coales estan en vies d'extinció en Austràlia | Arxiu

Els coales també tenen la seua supervivència amenaçada, com a espècie, pel desenvolupament urbanístic i per la clamídia, una malaltia bacteriana que els causa ceguera, infertilitat i, de vegades, la mort.

Els incendis d’Austràlia seguixen sense parar

Els incendis ja han causat la mort de, com a mínim, sis persones, han destruït més de 500 cases i han calcinat uns 13.000 km2 de superfície total. Només en Nova Gal·les del Sud hi ha 54 focs actius i d’ells 22 seguixen fora de control.

També pots llegir...

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un esprai reduïx a la mitat el consum d'aigua quan estirem de la cadena" "Un nou sistema permet preveure a on i quan caurà un rellamp"