L'hivern toca a la porta

En superfície la isoterma de zero graus toca de refilada el nord i l'interior de la Comunitat deixant la cota de neu per davall dels 1.000 metresL'inici de la setmana s'ha encarregat de portar-nos directament a l'hivern després d'un cap de setmana típic de tardor.

Ahir notàrem el descens de les temperatures amb l'aproximació d'una borrasca des del nord de la Península. El centre de la pertorbació se situarà hui entre Madrid, Barcelona i València des d'on ens aproparà la massa d'aire freda i vent de mestral però poca pluja.


En altura també tenim una massa d'aire freda que és l'encarregada de deixar l'atmosfera molt inestable. La zona més inestable afectarà el sud de Catalunya i el nord de la Comunitat Valenciana on tenim avís taronja per pluges que en 12 hores poden deixar més de 100 litres per metre quadrat.

En superfície la isoterma de zero graus toca de refilada el nord i l'interior de la Comunitat deixant la cota de neu per davall dels 1.000 metres.
Les previsions donen pluges generals i localment intenses a la mitat nord de la Comunitat, on el vent bufarà del sud-est aportant humitat fins a migdia o primera hora de la vesprada. De vesprada la posició de la borrasca farà moure el mestral i de seguida escamparà la nuvolositat quedant només ruixats residuals al nord on la cota de neu es mantindrà en els 800 metres.


Demà dimecres el centre de la borrasca anirà a parar al nord de les Balears reforçant el mestral i disminuint la inestabilitat. Tot i això de tant en tant entraran nuvolades per l'interior deixant ruixats dèbils i dispersos que seran de neu a una cota entre els 800 i els 1.000 metres. De vesprada els núvols més compactes quedaran restringits al nord.


Dijous la nuvolositat continuarà centrada al nord amb ruixats dèbils i neu al voltant dels 800 metres.

A partir de divendres el mestral serà l'amo i senyor de l'oratge. Farà córrer els núvols ràpidament en direcció est deixant bona visibilitat i un ambient ben fresc a la Comunitat Valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Irrupció hivernal" "La inestabilitat persisteix a l'atmosfera"