ÚLTIMA HORA

Les millors xifres de la pandèmia, fins ara, en territori valencià

Demà arriba la calor d’estiu a la Comunitat Valenciana

El vent de Ponent bufarà amb ganes i farà disparar els termòmetres, localment, per damunt dels 30º. De cara al cap de setmana, els termòmetres tornaran a marcar un pic
Els pròxims dies seran els de més calor del que portem d'any | Arxiu

 

La calor pràcticament de ple estiu arriba de colp a tot el territori valencià este dimecres. La culpa la tindrà el vent de Ponent, que bufarà amb ganes i amb força, cosa que farà disparar els termòmetres, especialment, a prop de la costa, es poden fregar o superar localment els 30º.

 

En general, la majoria de màximes estaran entre els 25º i 29º, però en algunes zones es pot arribar o superar els 30º, com és el cas de València o Castelló de la Plana a on, segons alerta l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), es pot arribar als 32º este dimecres. Un canvi radical d'oratge i que comportarà pujades localment de fins a 10º en comparació amb les màximes de dimarts.

 

Mapa de temperatures màximes previstes este dimecres | GFS

 

De nit també molt menys fred. Ambient pràcticament estiuenc de dia, però els intervals de núvols augmentaran per l’acostament de la cua d’un front atlàntic que pot deixar alguns ruixats febles entre València i Castelló.   

 

Les temperatures tornen a pujar de cara al cap de setmana

Dijous baixaran les temperatures, tot i que al golf de València es mantindrà un ambient prou estiuenc amb màximes que poden arribar, de nou, els 28º o 29º. En la resta, la majoria de valors es mouran entre els 20º i 25º, prou més baixos que el dimecres.

 

No obstant, divendres i l’inici del cap de setmana estaran marcats, de nou, per la pujada de les temperatures de colp. Es tornaran a superar els 30º en molts punts, especialment en la costa, amb un ambient plenament estiuenc i de màniga curta acompanyat de molta bonança, ja que el sol serà el clar protagonista.

 

Mapa de temperatures màximes previstes per a este dissabte | GFS

 

Dissabte farà un poc menys de calor que divendres, però serà sobretot diumenge quan este descens tèrmic es farà més notable a nivell general, amb un ambient més normal per a l’època, ja que costarà arribar als 25º.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!