Oratge complex

Tenim tots els ingredients per configurar una gota freda que cal seguir al minut, al mil·límetre per veure que ens pot deparar


L'oratge de les pròximes hores i dies el podem definir amb molt adjectius: variable, insegur, complex, anàrquic, imprevisible...tots ells ens donen una idea del que ens espera, però no sabem ben bé què és el que acabarà passant.

Quan tenim un embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera (DANA), en superfície bufa de llevant, i estem a les acaballes de l'estiu amb la mar molt càlida (27°) acaben ajuntant-se tots els ingredients per configurar una gota freda que cal seguir al minut, al mil·límetre per veure que ens pot deparar.

ç
Ahir es registraren les primeres pluges d'este episodi que tot indica que no acabarà fins divendres. No estarà plovent a tota hora però fins ben entrat divendres la situació meteorològica ve determinada per la inestabilitat i per la probabilitat de pluges fortes o molt fortes.

Comencem el dia mirant i pendents del cel perquè tot i que durant el matí es podran veure ullades de sol al sud i en punts de la costa la pluja anirà guanyant pes i esta vesprada es reforçaran el llevant i el gregal, la mar anirà picant-se i les pluges pense que es faran més generals. De fet esta pròxima matinada cal estar atents als nuclis de tempesta que puguen formar-se arran de costa.Demà dimecres les precipitacions més intenses, les que poden arribar a ser problemàtiques, afectaran el centre i el sud sense descartar que de vesprada també puga ploure amb intensitat al litoral i prelitoral de Castelló. Sembla que no serà fins a la matinada de dimecres a dijous quan puga ploure amb força al nord i interior de Castelló.De fet dijous el cel estarà més tancat al nord en començar el dia (és on donen més pluja les previsions) a partir de migdia i de vesprada la pluja serà més dèbil. Està previst que s'òbriguen clars i que pugen les temperatures en allunyar-se la massa d'aire freda de nosaltres i situar-se al sud de Portugal.

Però no serà fins divendres quan la DANA diga l'última paraula. Al mateix temps que comença a desfer-se es desplaçarà de nou cap a l'est (cap a nosaltres) accentuant de nou la inestabilitat i donant llocs a ruixats i tronades que avançaran des de l'interior cap a la costa.

Dissabte recuperarem el sol i les temperatures ens recordaran que a penes feia dos dies estàvem a l'estiu.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Adeu a l'estiu amb amenaça de DANA" "Restes tempestuoses"