Sanitat activa l'alerta taronja per calor alt en 22 municipis

S'aconsella no exposar-se en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada, protegir-se el cap i evitar l'alcohol

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions de l'empresa especialitzada en meteorologia i canvi climàtic Meteoclim, ha activat per a este dimecres i dijous l'alerta sanitària per nivell taronja (Temperatures que podrien superar els 39°) a la zona termoclimàtica 1 de la Comunitat Valenciana.

L'alerta sanitària afecta 22 municipis: Ares de Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Castellfort, Xodos, Cinctorres, Culla, Forcall, Herbers, la Mata de Morella, Morella, Olocau de Rei, Vilafranca del Cid, Palanques, Portell de Morella, la Pobla de Benifassà, Todolella, Vallibona, Villores, Vistabella del Maestrat i Zorita el Maestrat.


Recomanacions davant la calor

 

Este augment de temperatures ha provocat que s'active el protocol per advertir a la població sobre els riscos que pot ocasionar esta situació. Les indicacions estan dirigides especialment als col·lectius més vulnerables a la calor: la gent gran, les persones amb malalties cròniques, els que treballen exposats a altes temperatures, així com nens i nenes.

Es recomana evitar sortir al carrer o fer exercici físic intens en les hores més caloroses del dia (entre les 12 i les 16 hores), protegir-se amb crema solar, buscar llocs frescos i a l'ombra, utilitzar roba ampla, lleugera i de colors clars i protegir el cap amb una gorra o barret. A la llar s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals a les façanes exposades al sol, a més de situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s'insta la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars abundants i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.


Quan s'atura o el cotxe a la via pública, mai cal deixar ni a persones ni animals perquè en el seu interior s'assoleixen temperatures molt elevades.

La ciutadania pot consultar més informació i recomanacions per protegir la salut en cas de temperatures extremes en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública: consultar aquí.

Alertes sobre els nivells de calor

 

Des de Meteoclim diàriament elaboren mapes de risc amb les previsions de temperatura durant tres dies consecutius en les 29 zones termoclimàtiques que hi ha establertes a la Comunitat Valenciana. En estos mapes s'indica el nivell verd, groc, taronja o vermell (normal, moderat, alt i extrem) que marca un seguit d'actuacions i intervencions per part de Sanitat en funció del risc.

Per establir un avís d'intervenció en salut pública, s'ha de detectar un nivell de risc alt o extrem (taronja o vermell) a l'almenys dos dies consecutius. En este cas, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'alerta sobre el risc de temperatures elevades i s'ofereixen consells i s'expliquen les mesures preventives que cal adoptar.

Els mapes de previsions nivells de risc a la Comunitat Valenciana es poden consultar a www.san.gva.es i es pot trobar més informació específica al portal consultar aquí.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un estiu ben consolidat" "L'aire saharià provocarà temperatures de més de 42°C"