Temporal de gregal i pluja a la costa

Les temperatures mínimes no patiran canvis i les màximes quedaran més curtes
| EFENo acaba de decidir-se Blas a afectar-nos de ple, ni a acomiadar-se de forma definitiva. La borrasca continua atrapada entre les altes pressions que hi ha al centre i a l'est d'Europa i encara que recula cap a nosaltres la dinàmica atmosfèrica amb noves borrasques que arriben des de l'Atlàntic tampoc li deixen anar molt enrere.

En definitiva, tindrem un bon temporal marítim provocat pels vents de gregal que incidiran sobre el litoral de la Comunitat Valenciana i per la mar de fons que ens arriba des de les Balears, provocada per Blas.


Els models de previsió uns dies donen més pluja que altres. Les nuvolades es passejaran davant la costa de la Comunitat Valenciana i de forma local podran deixar ruixat, algun d'intensitat moderada, durant bona part del dia. Durant el matí és més probable que afecten el litoral de València i del nord d'Alacant, mentre que de vesprada poden desplaçar-se cap al nord.


Les temperatures mínimes no patiran canvis i les màximes quedaran més curtes.


Demà dijous el vent de gregal continuarà deixant-se sentir. Bufarà amb més força a Castelló i a València perquè tot indica que Blas es desplaçarà cap al Golf de Gènova mantenint la mar molt alterada amb ones de 3 i fins i tot de 4 metres.

Caldrà seguir l'evolució dels núvols i de la borrasca però pensem que el sol es deixarà veure un poc més, que les pluges quedaran molt arran de costa i que les temperatures tendiran a pujar.


No tenim gens clar quan arribarà l'estabilitat de forma definitiva perquè hui en dia les previsions continuen donant pluja per divendres, dissabte i fins i tot fins diumenge. Continuem sense parlar de pluges importants ni generals. La probabilitat serà major a la costa divendres i dissabte i diumenge pensem que les precipitacions podrien afectar les comarques centrals, però davant tanta incertesa el millor que podem fer és esperar i veure que diuen demà els mapes.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La borrasca Blas ha fet mitja volta i s'acosta amb un vendaval i ones de 6 metres" "Borrasca en retrocés"