Un temporal interminable

Diumenge el vent es reforçarà fent baixar encara un poc més les temperatures al nord i per l'interior


Porta quasi una setmana donant guerra i encara li queda corda per a alguns dies més.

Sembla que Blas se n'anirà a passar el cap de setmana al nord d'Itàlia, a la mar Tirrena, però com que al centre i a l'est d'Europa continua el bloqueig anticiclònic i el seu moviment i la seua evolució continuen sent molt limitades. Els models de previsió a mitjà termini marquen una nova aproximació de Blas cap a nosaltres entre dilluns i dimarts, i no serà fins dimecres de vesprada quan sembla que a la fi trobarà eixida cap al centre d'Europa.

A banda del temporal marítim de gregal i de la mar de fons també cal anar amb compte amb les precipitacions que puguen registrar-se hui en punts de la Marina Alta on Aemet a donat l'avís groc per pluges intenses que en poc més d'una hora poden deixar més de 20 litres per metre quadrat.Pense que a partir de migdia els núvols quedaran més trencats i veurem més el sol la qual cosa afavorirà un lleuger ascens tèrmic.


El centre de la borrasca es desplaçarà cap a l'est entre dissabte i diumenge deixant que entre en joc l'anticicló del nord de la Península que farà que el vent predominant siga el mestral.

El vent del mestral (nord-oest) serà l'encarregat d'agranar l'atmosfera de núvols i fins i tot de deixar la mar més tranquil·la. L'ambient quedarà més fresc al nord i per l'interior mentre que a la costa les temperatures no patiran grans canvis.

Diumenge el vent es reforçarà fent baixar encara un poc més les temperatures al nord i per l'interior. Un dia assolellat i amb bona visibilitat des de primera fins a última hora del dia

Però com comentàvem a l'inici del post Blas no vol anar-se'n sense fer-nos una última visita i entre dimarts i dimecres amenaça de tornar i deixar de nou vent de gregal, mala mar i pluges en punts de la costa i del centre de la Comunitat, però açò últim encara caldrà confirmar-ho els pròxims dies.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Encara queden dos o tres dies de temporal" "Temporal de gregal i pluja a la costa"