La Candelera anunciarà més hivern, però diumenge la calor atípica arriba al límit

Les altes temperatures toquen sostre este diumenge, 2 de febrer, amb gran part de València arribant o superant els 20º. Sol i núvols alts i prims sense pluges
Diumenge la calor atípica arriba al seu màxim | Pixabay

Les temperatures arriben al seu màxim este diumenge, 2 de gener, amb moltes màximes superant els 20º amb facilitat i arribant, fins i tot, als 24-25º, amb un ambient primaveral totalment atípic per a l’època. Curiosament, és el dia de la Candelera i s’espera molt de sol, anunciant d'eixa manera la continuïtat del fred hivernal coincidint amb un dels dies més càlids d'este hivern.  

Temperatures pels núvols

Estes temperatures tan elevades arriben al seu màxim entre diumenge i dilluns amb moltes màximes entre els 18º i 23º, però superant-se esta xifra en zones costaneres del centre i sud del territori, sobretot en València i Alacant, a on es rondaran els 25º en algunes ocasions. Uns valors molt primaverals totalment atípics per a estar a principis de febrer. La nit també serà poc freda amb entre 7º i 12º en la costa i prelitoral i de 2º a 7º en les altres parts del territori.

Sense pluges

Pel que fa a l’estat del cel, es mantindrà el sol combinat amb bandes de núvols alts i prims que, localment, poden enrarir o emblanquinar el cel en qualsevol punt. Boires matinals en l’interior. No s’esperen pluges en cap zona del territori. La dita popular diu ‘Si la Candelera plora, l’hivern és fora; si la candelera riu, l’hivern és viu’.

Tenint en compte esta frase, este diumenge la Candelera somriurà perquè farà sol i, per tant, encara tenim sis setmanes d’hivern per endavant, a pesar de què l’ambient, ara mateixa, no siga gens hivernal. Ja vorem si s’acaba complint esta previsió.

Mapa de previsió per a este diumenge | AEMET

 

Clara refrescada a la vista

De cara a la pròxima setmana, dilluns i gran part del dimarts es mantindran les temperatures molt atípiques per a l’època. Però entre dimarts per la vesprada i dimecres l’entrada d’aire més fred farà baixar clarament els termòmetres, que es normalitzaran. No està clar si els següents dies arribaria més fred amb precipitacions, una opció que ara mateix pareix molt poc probable.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Primer cap de setmana de febrer de màniga curta, que es pot arribar fins a 25ºC" "Cap de setmana de primavera absoluta"