Fred intens a l'espera d'un potent temporal de llevant

L'oratge es mantindrà estable fins al dissabte. A partir de diumenge el descens de les temperatures serà brusc i arribarà un fort temporal de mar amb vent, pluja i neu
Previsió de símbols per a este divendres | Aemet
 

Els mapes seguixen confirmant un potent i radical canvi d'oratge a partir de diumenge amb nevades, pluges abundants i grans ventades acompanyades d'un temporal de mar molt dur. A pesar de tot, este cap de setmana encara tindrem un temps tranquil en comparació amb el que ens espera la setmana que ve. El que sí que notarem més directament seran els primers canvis en forma d'un descens significatiu de les temperatures i un augment de la nuvolositat.

Últim dia de bon oratge 

Este divendres encara serà una jornada estable amb sol en general i només algunes bandes de núvols prims que taparan un poc el cel. Com a xicoteta novetat, entrarà vent de ponent moderat a partir de mig matí i això farà que les temperatures màximes arriben en tot el litoral a valors que se situaran al voltant dels 20ºC. De cara a últimes hores de la jornada calmarà i això farà que la nit torne a ser més freda, tant en l'interior com en la costa. No es descarten algunes gelades tímides en les muntanyes més altes del territori valencià.

Cap de setmana d'espera tensa

El cap de setmana vindrà caracteritzat clarament pel descens de les temperatures i els cels més ennuvolats. Este dissabte serà un dia sense grans novetats, arribaran núvols compactes i esperem un cel tapat durant bona part de la jornada amb màximes molt més curtes, però encara sense precipitacions i, fins i tot, de cara a la vesprada, podria tornar a fer sol, per a tornar a tapar-se en les últimes hores del dia.

Diumenge serà un dia més complicat, amb cels ben ennuvolats i les primeres precipitacions ja podrien començar a aparéixer tant en Castelló com en el sud de València, especialment en la Marina Baixa i la Safor. En les altres zones encara aguantarà un dia ennuvolat i amb poques pluges, però unes temperatures que seguiran baixant i seran 10ºC inferiors al migdia respecte a les que puguem tindre este divendres.

Es confirma un 'llevant fort i fred'

Els mapes seguixen insistint en un temporal molt dur entre dilluns i dimecres en tots els factors: aigua, mar, pluja i, en este cas, també nevades. A falta d'anar precisant al llarg de les següents jornades quina serà la zona que rebrà més pluja i en quines cotes serà neu, ja podem assegurar que el temporal de vent i mala mar serà de primera divisió. 

Respecte a les pluges encara no està clar si el màxim es traslladarà cap a Catalunya o ens afectarà més directament a nosaltres, però en qualsevol cas acabarà plovent amb ganes. D'altra banda, la cota de neu serà l'altre factor que ens farà estar atents a les pròximes actualitzacions dels mapes de l'oratge. Per ara pareix que serà molt difícil vore neu per baix dels 400 metres en el territori valencià, probable entre els 400 i 600 metres i pràcticament, amb tota probabilitat, serà neu per damunt dels 800 metres. 

Alerta també amb les acumulacions que es poden registrar tant de neu com de pluja, es podrien superar els 100 l/m² o el metre de neu per damunt de 1.000 metres, especialment cap al sud-est del Sistema Ibèric. La situació s'ha de seguir detalladament i a mesura que avancen els dies podrem anar afinant més el pronòstic.  

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dijous tranquil a l'espera d'un canvi radical la setmana que ve" "Alerta temporal: possible neu a cotes baixes, fred i pluja en els pròxims dies"