Setmana amb un poc de tot, T潞C molt suaus i se'n va el fred de rigor贸s hivern en Val猫ncia

La situaci贸 atl脿ntica predominant d'esta setmana ens deixar脿 T潞C molt suaus i refrescades en l'interior
Setmana amb cels canviants, per貌 amb un ambient molt suau i poc fred | Nat脿lia Torrent

El temps ser脿 canviant esta setmana, per貌 el m茅s important 茅s que ja deixarem enrere el fred polar at铆pic i la neu en cotes baixes en tot el territori valenci脿. Els fronts atl脿ntics seran la din脿mica protagonista els pr貌xims dies amb un cel molt canviant entre sol i bandes de n煤vols, arruixons en algunes comarques algun dia i vents que poden ser intensos el segon tram de setmana. Tot amb un ambient clarament menys fred en comparaci贸 amb dies enrere. De fet, estem davant de la setmana menys freda del que portem d鈥檋ivern, ja que els aires de l鈥檕est m茅s temperats dominaran.

Dilluns 18 de gener

El temps del dilluns, 18 de gener, vindr脿 marcat per n煤vols baixos i boires en l'interior de Val猫ncia i Alacant. De fet, en estes dos 煤ltimes zones dominaran les boires al mat铆. Cel menys ennuvolat en Castell贸, a on dominar脿 el sol. A partir del migdia, tot anir脿 a menys, per貌 quedar脿 un cel variable amb intervals de n煤vols alts en estes 脿rees interiors.

El sol dominar脿 en general amb boires que s'al莽aran en l'interior durant la vesprada | AEMET

A la resta, circularan bandes de n煤vols alts i prims per tot arreu, per貌 amb un cel m茅s assolellat, sobretot en el ter莽 nord del territori. No es descarta alguna gota molt local en la Ib猫rica. Les temperatures baixaran transit貌riament, tant de dia com de nit, amb refrescades en l'interior. M脿ximes de 12潞C a 16潞C en conjunt. El vent de nord-oest anir脿 clarament a la baixa en tot el territori.

Dimarts 19 de gener

De cara al dimarts, 19 de gener, la situaci贸 ser脿 pareguda, amb intervals de n煤vols baixos en punts de la costa i prelitoral a primeres i 煤ltimes hores, sobretot en el sector d'Alacant. Tamb茅 hi haur脿 alguns n煤vols baixos i boires cap a l'interior de Val猫ncia. No obstant, el sol dominar脿 amb el pas d鈥檃lgunes bandes de n煤vols alts i prims. Les temperatures m脿ximes pugen un poc, per貌 durant les primeres hores en l'interior les refrescades encara seran intenses. 脡s per este motiu que, l'AEMET (Agencia Estatal de Meteorologia) seguix amb les alertes activades per temperatures m铆nimes extremes en l'interior de Val猫ncia:

Les refrescades encara seran fortes en l'interior de Val猫ncia a primeres hores d'este dimarts | AEMET

Dimecres 20 de gener

Pel que fa al dimecres, 20 de gener, el pas d鈥檜n front atl脿ntic desgastat far脿 arribar m茅s bandes de n煤vols d鈥檕est a est de tot el territori amb un cel variable o ennuvolat en conjunt. A partir del migdia i durant la vesprada, arribarien precipitacions en la Ib猫rica i l'interior de Castell贸 i Val猫ncia, per貌 s鈥檈scaparan arruixons en m茅s comarques, sobretot de l鈥檌nterior. Poca cosa amb temperatures m铆nimes que seguiran pujant, amb m脿ximes paregudes.

Dijous 21 de gener

El temps estar脿 m茅s mogut i canviant dijous, 21 de gener, amb la tend猫ncia de fronts atl脿ntics que portar脿 nous arruixons en l'oest i l'interior de Val猫ncia. En la resta, la nuvolositat que anir脿 de menys a m茅s al llarg del dia, segurament amb m茅s clarianes com m茅s en la costa. El vent de ponent anir脿 a m茅s i ser脿 m茅s intens en la costa amb unes temperatures que pujaran clarament amb un ambient poc fred en el centre del dia.

Divendres 22 de gener

Atenci贸 de cara al divendres, 22 de gener, ja que el pas d鈥檜n front obriria les portes a forts vents d鈥檈ntre ponent en diferents comarques. Si no hi ha canvis, el vent es deixar脿 sentir amb ganes en gran part del territori valenci脿 amb r脿fegues localment fortes o, en el sud del territori, molt fortes. Precauci贸 en este sentit. Tot amb el pas de bandes d'arruixons passatgers per la majoria del territori i temperatures que baixaran de dia, per貌 altes de nit.

Cap de setmana del 23 i 24 de gener

Finalment, el cap de setmana del 23 i 24 de gener vindr脿 marcat per un cel molt canviant i precipitacions en el nord de Castell贸. Per ara, no s鈥檈speren arruixons fora d'脿rees interiors, per貌 el vent de ponent seguiria bufant en moltes comarques. Les temperatures tendiran a baixar de nou. Una din脿mica 100% atl脿ntica i moguda que tindrem durant dies, per貌 en general, amb molt poques pluges en Val猫ncia.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Previsi贸: Cap de setmana de calma i fred t铆pic" "Registren dos terratr猫mols en dos localitats valencianes"