Adeu al fred atípic en una setmana de temps molt canviant

Una borrasca impulsarà vents del sud que faran pujar clarament les TºC de nit. Circularan núvols sense descartar alguns arruixons
Les TºC pujaran i els núvols aniran circulant esta setmana | Esteve Fornós

El temps viurà un canvi clar esta setmana amb l’apropament d’una borrasca atlàntica que, en casa nostra, impulsarà vents de component sud que faran desaparéixer el fred nocturn atípic dels últims dies. Tot açò amb el pas de moltes bandes de núvols però poca pluja, ja que només s’esperen alguns arruixons dispersos i feblesa a mitjans de setmana. L’ambient de tardor tornaria d’ací a pocs dies.

Pujada clara de les TºC

La borrasca atlàntica quedarà fixa en l’oest de la península i això provocarà que, en el territori valencià, tinguem contínuament vents del sud que, més allà de provocar alguns colps forts en zones elevades, faran pujar clarament les temperatures de nit, amb mínimes que, almenys fins al dijous, quedaran clarament pel damunt dels 15º en la costa, i no molt més per baix que en la resta del territori.

L’ascens també es notarà de dia, encara que no serà tan pronunciat. Màximes que, en conjunt, es mouran entre els 21º i 26º en la majoria de comarques, sent dimecres segurament el dia més càlid de la setmana. Tot indica que, a partir del cap de setmana, les temperatures tornarien a baixar amb ambient clarament de tardor, encara que sense grans descensos ni extrems.

Mapa de la previsió de cara al pròxim dijous | Aemet

Més núvols que pluja

Pel que fa a l’estat del cel, el sol es combinarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims, i alguns núvols baixos pròxims a la costa. No obstant, la nuvolositat serà clarament més abundant entre dimecres i part del divendres, cosa que provocarà que, puntualment, l’ambient siga bascós en el centre del dia. No obstant, de pluja se n’espera ben poca, amb només l’arribada d’alguns arruixons dispersos i febles, especialment entre dijous i divendres pel matí. No es veuen pluges generals a la vista.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió Cap Setmana: Que el sol no ens enganye, l'ambient seguirà sent de plena tardor" "Méteo especial: Algunes novetats, però el fred atípic no sen va durant la setmana"