Torna la caloreta, però el temps es complicarà a finals de setmana

Les temperatures pujaran després de la baixada del cap de setmana, però a partir del divendres arriben nous canvis
El sol i la calor d'estiu seran protagonistes este cap de setmana | Agustí Descarrega

L’ambient de tardor s’ha instal·lat per fi este cap de setmana després d’un estiu que s’ha fet molt llarg pel que fa a la calor pesada. Després d'esta patacada tèrmica, els termòmetres tornaran a pujar esta setmana amb una sensació més càlida al migdia i molt de sol, ja que les temperatures quedaran tocades.

De cara al següent cap de setmana, arriben nous canvis en forma d’una nova refrescada i algunes pluges. Una situació molt incerta que haurem de seguir a vore si s’acaba complint.

Calma entre setmana

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà durant gran part de la setmana, si bé aniran creuant bandes de núvols alts i prims que serien més abundants entre dijous i divendres. A demés, no es descarten alguns núvols baixos a la costa, especialment a primeres i últimes hores. No s’esperen precipitacions en cap lloc.

Mapa de previsió per este dilluns | Aemet

Estiuet de dia

Si ens fixem en les temperatures, aniran pujant més en general, especialment a partir del dimarts, amb moltes màximes entre 23º i 28º, les més altes a prop de la costa. Un ambient amb aires d’estiuet, però de nit es mantindrà ja la sensació de tardor, amb mínimes de 12º a 17º en molts casos.

Canvis importants a la vista

El següent canvi de temps tornarà a coincidir amb el cap de setmana, ja que, segons indiquen els mapes ara com ara, una pertorbació mediterrània ens aportaria pluges entre dissabte i diumenge.

No obstant això, ara per ara, no es veuen ni molt abundants ni fortes. Pareix que el dilluns, 12 d’octubre i festiu, se salvaria. En resum, hi haurà una baixada de les temperatures. Una situació molt incerta a hores d’ara que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Méteo Cap de Setmana: La borrasca Alex arriba amb gran refrescada" "Méteo Especial: Torna la calma i l'ambient típic de setembre, però amb canvis prompte"