Pendents de l’evolució de la gota freda d'esta setmana

Cauran alguns arruixons dispersos amb un ambient menys estiuenc. Un xicotet moviment de la DANA podria fer canviar radicalment el pronòstic
Els núvols i els arruixons apareixeran en diferents punts este inici de setmana | Pili Rius

El temps serà prou més mogut este inici de setmana amb una gota freda que afectarà a tot el nostre vessant mediterrani almenys durant tres dies. En principi, la part més activa se situarà entre les Balears i Catalunya, però en casa nostra tampoc ens salvarem dels seus efectes amb alguns arruixons intermitents, dispersos i en conjunt febles, però un xicotet moviment de la DANA podria fer canviar radicalment el pronòstic, cap a més pluges o més sol. No obstant, pareix que a partir de dijous la bonança dominarà clarament amb temperatures cap amunt.

Pendents dels arruixons

Pel que fa a l’estat del cel, entre dilluns i dimecres hi haurà prous intervals de núvols combinats amb moments de sol i la presència d’alguns arruixons. Els més probables s’esperen especialment en Castelló, sobretot la matinada de dimarts i de cara al dimecres. No obstant, este dilluns també s’espera pluja en diferents punts, sobretot entre València i Alacant.

Els arruixons podran aparéixer de forma feble i dispersa en pràcticament qualsevol punt en algun moment d’estos tres pròxims dies, sense descartar algun colp intens. No obstant, pareix que la part més activa de la pertorbació no ens afectarà i, de cara a dijous, se'n anirà ràpidament, deixant una segona part de la setmana molt més tranquil·la amb molt de sol. S’haurà d’anar seguint amb atenció l’evolució de la gota freda per a vore quina serà finalment la seua afectació en el nostre territori.

Mapa de previsió per a este dilluns | Aemet

Baixada transitòria de la calor

Si ens fixem en les temperatures, este dilluns ja hem notat una refrescada en conjunt que, tot i que pugen un poc els termòmetres dimarts, es mantindrà fins dimecres. Moltes màximes entre 24º i 29º, però ambient estiuenc a ratlla en general. No obstant, a partir de dijous i, especialment, de cara al cap de setmana, els termòmetres tornaran a pujar i es rondaran o superaran els 30º en gran part del territori. Tot i això, pareix que la calor més dura de l’estiu ja no tornaria.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió cap de setmana: Torna la calor d'estiu, però amb canvis a la vista" "Registrat un terratrèmol en diferents localitats alacantines"