Aquests són els efectes secundaris més comuns de la dosi de reforç

Febre, dolor a la zona de la injecció, cefalees o cansament; en són alguns dels més freqüents
Febre, dolor a la zona de la injecció, cefalees o cansament; en són alguns dels més freqüents | Conselleria de Sanitat

La Comisió de Salut Pública ha aprovat aquesta setmana ampliar els grups d'edat que podran rebre tercera dosi de Pfizer o Moderna, a totes les persones amb més de 18 anys i que començaran a rebre pròximament els menors de 40.


A més a més, altra decisió que ha pres el grup d'experts en vacunació és reduir l'interval entre la segona i la tercera dosi dels sis als cinc mesos. En l'últim informe de Sanitat, s'ha injectat la dosi de reforç a prop de 16,5 milions de persones al nostre país, que pertanyien als grups de persones com les d'alt risc, les residents en residències, majors de 40 anys, el reforç de Janssen i el personal sanitari i sociosanitari.


En l'últim informe de farmacovigilància de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, assenyala com a possibles efectes secundaris més freqüents la febre i dolor en la zona de vacunació, així com alteracions en el sistema nerviós, muscular i esquelètic.


D'aquesta manera, a les persones que s'inocule la dosi de Pfizer, especifica que els efectes es poden manifestar en dolor o inflamació en el punt de la injecció, sensació de cansament, cefalees, miàlgies o artràlgies, febre, calfreds, malestar i nàusees.


Per altra banda, les que reben una dosi de Moderna poden patir les mateixes conseqüències, a les que s'afegeix l'astènia, diarrea i erupció cutània.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agrícola Villena reprén l'activitat després del pols de les mobilitzacions per l'ERTO" "José Sacristán protagonitza lanunci de ledició més valenciana dels Goya"