Felip i Letícia, trencats: mor en un infern i massa jove Javier Escobar

S'ha trobat sense vida el cos del gran relacions públiques en el món de la moda
Els reis d'Espanya, Felip i Letícia, estan destrossats per la mort de Javier Escobar | ACN

Javier Escobar, el relacions públiques català amb més reputació del nostre país, ha mort als 66 anys. El passat dimecres 14 d'octubre, es va trobar el cos sense vida en seu pis de Barcelona. La vida d'Escobar va fer un gir de 180º passant de treballar amb estrelles de la moda fins a acabar en l'infern de les drogues i morir per una parada cardíaca.

La mala vida d'Escobar

La carrera professional de Javier va començar l'any 1979 quan va conèixer a Giorgio Armani en Eivissa. Escobar es va convertir en el primer model espanyol en pujar a les passarel·les italianes. De Milà va passar a Nova York i es podria dir que va ser el precursor de la moda masculina deixant pas a altres espanyols com Andrés Velencoso o Jon Kortajarena.

Va crear la primera gran agència espanyola de relacions públiques i comunicació vinculada a la moda junt amb la seua parella, el model Egidio Ghezzi, baix el nom de Buque Studio. El nom de Javier Escobar va conseguir una gran popularitat i no hi havia 'celebrity' que se li resistirà. La mateixa reina Sofia va ser una de les cares que va presidir una de les seues desfilades.

Però va ser a mitjans dels anys noranta quan Escobar va decidir deixar la fama i Buque Studio va morir. Va començar el seu descens als inferns pujat al tren de les drogues.

Javier ja no era el mateix i els seus errors i caigudes van provocar que acceptarà el seu problema i ingressarà a Projecte Home en Mallorca gràcies als consells de la seua amiga Cristina Macaya. Deu anys de lluita van bastar per superar les addiccions, però per desgràcia, va recaure. Va ser una època d'anades i vingudes, l'any 2013 va refundar Buque Studio SL a l'avinguda de Pau Casals.

La seua relació amb la Família Reial

Si hi ha alguna cosa que destaca en la vida de Javier Escobar és la gran amistat amb els Borbons. Una estreta relació que va provocar que el rei Joan Carles, alertat pels seus problemes, decidirà acompanyar-lo. A demés, la reina Sofia mantenia el contacte amb ell, com també han fet Felip VI i Letícia.

Va ser precisament a Letícia a qui va obsequiar amb un regal molt especial. El dia del casament de Felip i Letícia, uns pètals del ram van caure a l'altar i Javier va conseguir fer-se amb ells.

En un altre moment, Escobar va demanar-li a l'actual rei, que escriguera en un paper en blanc el nom de la seua dona i, amb l'escut d'Astúries, el va emmarcar tot en plata i li ho va regalar a Letícia.

Javier Escobar va rebre una telefonada de la reina Letícia per agrair-li el detall confessant-li que havia sigut el regal més bonic que havia rebut el dia del seu casament. Ara, amb la mort de Javier, la Família Reial està destrossada i diuen adéu a una gran figura de la moda espanyola.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La infanta Sofia deixa en evidència la seua germana Elionor en ple 12 d'octubre" "Sara Carbonero trenca el silenci sobre la crisi amb Iker"