Apareix una tintorera de dos metres a Benidorm

La tintorera és una espècie catalogada per la UICN en perill crític d'extinció en la Mar Mediterrània

Durant el matí d'aquest dijous, s'ha produït l'albirament d'una femella de tintorera, de 2,5 metres i 80 quilos de pes, que havia quedat encallada a la Platja de Ponent de Benidorm.

Segons pareix, va ser un banyista el que va alertar a les autoritats i, després d'activar-se el protocol d'actuació de la Xarxa de Varamientos de la Comunitat Valenciana, l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic es va desplaçar immediatament al lloc per a socórrer a l'animal, que es trobava molt prop de la costa, nadant a tan sols 30 centímetres de profunditat.

En arribar a la platja, i gràcies a l'ajuda dels efectius de la Policia Local, Guàrdia costanera i del Servei de Socorrisme i Salvament de Benidorm, van immobilitzar a l'exemplar de manera adequada amb material de maneig per a taurons i els van traslladar a alta mar, lluny de la costa, amb ajuda d'una de les embarcacions cedides pel Club Nàutic de Benidorm.

Bon estat de salut

Els veterinaris de la Fundació Oceanogràfic van examinar a l'animal i, després de comprovar que no presentava cap ferida visible i el seu estat de salut era bo, li van realitzar una anàlisi de sang per a, posteriorment, posteriorment reintroduir-lo amb cura en mar oberta.

Els resultats que llancen les anàlisis ajudaran a conéixer la possible causa del seu acostament a la costa, que, entre altres, pot deure's a un comportament reproductor de l'espècie.

Com comenta José Luis Crespo, responsable de Conservació de la Fundació Oceanogràfic: “Quan una espècie pelàgica s'acosta tant a les costes sol ser perquè presenta algun tipus de malaltia o està ferida, per això és fonamental avaluar el seu estat general i decidir la millor opció sobre la base de les troballes”. 

“És vital continuar aprenent d'altres espècies -ha recalcat Crespo- perquè hi ha molt que desconeixem”.

Un tauró en perill d'extinció al Mediterrani

La tintorera (Prionace glauca), també coneguda com a tauró blau, és una espècie estesa en mars i oceans tropicals i temperats, per la qual cosa la seua presència no és inusual en la Mar Mediterrània, on li l'ha catalogada en perill crític d'extinció per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investiguen una pallissa a tres joves a un parc de Castelló" "Detingut un home a la Safor per abusar d'una menor de 13 anys"