La policia italiana deté a Carles Puigdemont a Sardenya

L'expresident de Catalunya, en crida i cerca pel Tribunal Suprem, es va desplaçar a l'illa en un acte oficial.
Carles Puigdemont

La policia italiana ha detingut aquesta nit a l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont. El polític portava fugit de la justícia espanyola des de tardor de 2017, després del referèndum de l'1 d'octubre.

La detenció s'ha executat en virtut de l'euroordre de crida i cerca internacional que pesa contra el des de llavors, quan el jutge Pablo Llarena instruïa la causa del ‘procés’.

Puigdemont resideix habitualment en Waterloo des de 2017, no obstant això s'havia desplaçat a la zona de l’L'Alguer per a participar en el Aplec Internacional Adifolk, un esdeveniment patrocinat per l'associació promocional del folklore català.

Malgrat que Carles Puigdemont és membre del Parlament Europeu, la seua immunitat estava suspesa per decisió de l'Eurocambra. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va decidir mantindre provisionalment la decisió del Parlament Europeu mentre resol el fons del recurs interposat per l'expresident català.

❗Notícia en ampliació. La redacció de València Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@valenciadiari.com, per Facebook a ValenciaDiari, per Twitter a @ValenciaDiari o per WhatsApp o Telegram al info@valenciadiari.com.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"28 delictes de robatoris de catalitzadors en vehicles en àrees comercials" "Denuncien una onada de robatoris en casetes de camp i instal·lacions de reg a la Plana"