Alerten de circulació de la ‘droga de les violacions’ en zones d'oci

Les persones que han ingerit aquesta droga poden fins i tot perdre la consciència, deixar de respirar i entrar en coma
Alerten de circulació de la ‘droga de les violacions’ en zones d'oci | Pixabay

La Policia Nacional de Sevilla ha reforçat els seus serveis de vigilància en les zones d'oci del centre de la capital andalusa, després de detectar la circulació de GHB, una substància líquida camuflada en pots comptagotes que quan s'afig a una beguda alcohòlica, té un efecte depressor que pot fer que el consumidor es desmaie i perda la consciència, sent coneguda com la "droga de les violacions".

Llocs on ha sigut detectada la droga de les violacions

 

Els agents del Grup Operatiu de Resposta del districte policial de Centre, a causa de l'augment de considerable de persones a les nits en les zones d'oci del centre, i després de detectar el consum de substàncies estupefaents en les zones d'Albereda d'Hèrcules, zones del riu a l'altura del carrer Radi Sevilla i entorn de Plaça d'Armes, han reforçat la seguretat en horari nocturn.

Aquest increment en el treball per la seguretat ha permés diverses detencions per venda de marihuana, cridant l'atenció que la setmana passada, els agents van intervindre en dos ocasions una substància líquida camuflada en pots tipus comptagotes.


Un cambrer va alertar a la policia

 

En un d'aquests casos va ser un cambrer qui alerte a la Policia en observar com una persona tirava unes gotes d'un pot en les begudes dels clients.

Els agents pertanyents a Policia Científica, en concret al Laboratori Químic de Sevilla, després d'analitzar la substància, van comprovar que en un cas es tractava de GHB i en l'altre Butirolactoma, que és un precursor del GHB.

El GHB, quan s'afig a una beguda alcohòlica, té un efecte depressor que pot fer que el consumidor es desmaie i perda la consciència; per això se'l coneix com "la droga de les violacions", i com és incolor i vàter, a vegades es pot deixar caure en la beguda d'una persona sense que aquesta s'adone.

Entre els efectes secundaris inclouen somnolència, marejos, nàusees, vòmits i canvis en la vista. Les persones que han ingerit aquesta droga poden fins i tot perdre la consciència, deixar de respirar i entrar en coma, segons avisa la Policia Nacional.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"El Suprem declara a l'ONT 'perjudicada' en casos de tràfic d'òrgans" "Dos persones detingudes per un delicte de sostracció de menors"