Colp al tabac il·legal: Cau una banda que produïa 18.000 cigarrets al minut en Alacant, Madrid i Múrcia

En el mes de setembre es van dur a terme els primers registres en les fàbriques clandestines
Una de les màquines de producció de cigarrets intervinguda en els tallers. | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària han detingut als 38 integrants d'una organització criminal d'origen búlgar dedicada a la venda de tabac il·legal i han desmantellat les tres fàbriques que tenia la banda en Alacant, Madrid i Múrcia, a on produïen 18.000 cigarrets al minut.

L'organització proveïa tant al mercat nacional com a l'internacional, fins a 14 marques diferents de tabac falsificat, i comptava amb diferents naus per a emmagatzemar la matèria primera, així com remolcs carregats amb el producte final en estacionaments de camions.

Segons informa l'institut armat en un comunicat, amb esta operació, denominada TERVER-SENTINELLA, ja són 23 les fàbriques il·legals de cigarrets desactivades fins hui al nostre país.

Un botí de nou milions d'euros

En esta ocasió els agents han confiscat 43.160 quilos de tabac i 1.443.000 paquets, amb una valoració estimada de més de nou milions d'euros, i de sis vehicles, un cap tractor, dos camions-remolc i maquinària disposada per a fer el procés complet de fabricació i empaquetat.

El passat mes de setembre, es van dur a terme els registres en els diferents centres de fabricació i magatzematge, quan l'organització es trobava a punt d'iniciar la producció en la tercera de les seues fàbriques, situada a Albatera, en la comarca del Baix Segura (Alacant).

En esta nau es va detindre a onze persones, cinc d'elles de nacionalitat búlgara, cinc ucraïnesos i una russa i es va intervenir la maquinària i el cartonatge necessari per a envasar cigarrets d'unes quantes marques i 12.960 quilos de fulla de tabac.

Més de 41.000 paquets de cigarrets confiscats

Le altres fàbriques es trobaven en la localitat de Blanca (Múrcia), a on van ser arrestades catorze persones. En este dispositiu els agents van intervindre 41.840 paquets de cigarrets de diferents marques, 1.800 quilos de fulla de tabac picada i material de fabricació.

L'actuació més significativa per part de la Policia es va dur a terme en el municipi de Villanueva de Perales (Madrid), a on es va procedir a la detenció d'altres dotze persones, també de nacionalitats búlgara i ucraïnesa.

Entre estos detinguts destaquen els tres artífexs de l'organització criminal en Espanya, que ja han ingressat a la presó provisional.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit un motorista en xocar contra un cotxe en Castelló de la Plana" "Ferit un treballador en caure des de diferents metres en Catarroja"