La desescalada s'acordarà este dijous a la Comunitat Valenciana

Així ho ha comunicat Oltra, que ha explicat que les decisions es prendran dependent de l'evolució epidemiològica i la vacunació

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que la comissió interdepartamental del Consell decidirà este dijous com serà la desescalada guiada "com sempre per la prudència" tenint en compte les dades de contagi d'eixe mateix dia i l'evolució dels últims 7 i 14 dies, així com al ritme de vacunació.

Oltra, en declaracions als mitjans després de firmar el protocol d'intencions per a la cessió de la residència i centre de dia de persones amb diversitat funcional a Paterna, ha recalcat que la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 estarà "guiada com sempre per la prudència i la salvaguarda de la seguretat i de la vida".

En eixe sentit, ha assenyalat que encara que "és cert que la Comunitat Valenciana és la que menys" incidència té d'Espanya, "la tendència a Europa i Espanya apunta al fet que estan augmentant els contagis".

No obstant això, ha destacat que paral·lelament esta setmana el procés de vacunació "agafa velocitat de creuer" per la quantitat de vials que han arribat.

En eixe sentit, ha destacat que la Comunitat Valenciana és "la que més vacunes ha posat de les quals han arribat i, si no es posen més, és perquè no arriben més".

Sobre este tema, preguntada per si és partidària de relaxar determinades restriccions, ha insistit que es valorarà la proposta que presente la Conselleria de Sanitat, sustentada en una base tècnica, i es tindran en compte tots estos elements i com estan les dades per a decidir. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"18 detinguts a Castelló per robar vehicles d'alta gamma" "Detingut en Sant Vicent del Raspeig per tocaments"