Desactiven una organització que estafava mitjançant falses pàgines web de crèdits ràpids

El capitost va ser detingut en el dia d'ahir en la localitat de Sant Joan d'Alacant. A esta detenció se sumen, altres dos detingudes i dos investigades el mes de febrer.

Dos Guàrdia Civils introduint a un detingut en un vehicle oficial.La Guàrdia Civil d'Alacant, dins de la denominada Operació Confort, va detenir en el dia d'ahir en la localitat de Sant Joan d'Alacant, al capitost d'una organització criminal dedicada a estafar mitjançant pàgines web creades per ells mateixos per a l'obtenció fraudulenta de crèdits ràpids.

Han estat localitzades víctimes a les províncies d'Alacant, Albacete, Barcelona, Castelló, Conca, Madrid, Múrcia, Tarragona i València, si bé la Guàrdia Civil continua amb les recerques a fi de trobar més perjudicats, ja que es preveu que hi haja molts més.

L'octubre de 2020, en el Lloc de la Guàrdia Civil de Santa Pola, una persona va denunciar, ja que havia descobert que la quantitat que devia a una empresa de crèdits ràpids, a la qual havia recorregut per a sol·licitar un préstec, era molt superior a la sol·licitada.

Des de l'entitat de crèdit li afirmaven que este muntant addicional era per motiu del muntatge d'un aire condicionat, el qual la perjudicada afirma que mai va existir.

És per això, que l'Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil de Santa Pola va iniciar les perquisicions, trobant a altres cinc persones víctimes d'estafes similars amb el mateix modus operandi.

Esta manera d'actuar consistia en la creació de pàgines web destinades a l'obtenció de crèdits ràpids, les quals, mitjançant diferents tècniques, aconseguien una gran visibilitat en els cercadors d'Internet, sobretot en els més usats. Per a captar a les seues víctimes oferien unes condicions de crèdit molt avantatjoses.

Per a sol·licitar el crèdit havien d'emplenar alguns camps de dades, i gairebé de manera immediata rebien una trucada dels estafadors confirmant l'operació i sol·licitant les últimes dades personals i financers.

Una vegada que es feien amb totes les dades necessàries i usant l'empresa d'aire condicionat que el capitost regentava a manera "d'empresa pantalla", els estafadors recorrien a entitats financeres legítimes per a sol·licitar un crèdit d'una quantia molt per sobre del sol·licitat per la víctima.

Una vegada que aconseguien els diners, li feien al perjudicat l'ingrés al seu compte bancari de la quantitat sol·licitada inicialment.

Des d'este moment les víctimes començaven a abonar les quotes amb normalitat a l'entitat de crèdit legítima, de la qual no rebia cap notificació ni correu pel fet que els estafadors ja s'havien encarregat de desviar qualsevol mena de contacte directe.

Hui dia, s'han localitzat dotze víctimes procedents de tot el territori nacional, a les quals els autors han estafat un total d'entre 15.000 a 20.000 euros. A causa de la manera d'actuar d'esta organització, poden existir un gran nombre de persones, que fins i tot havent sofert esta estafa, no tinguen coneixement d'això.

El mes de febrer la Guàrdia Civil de Santa Pola va detenir a dos persones i va investigar a altres dos, totes elles dones espanyoles d'entre 39 i 46 anys, residents en la localitat del Campello.

Les detingudes van passar a la disposició del Jutjat núm. 4 d'Elx, el qual és el que coneix de l'operació, quedant en llibertat amb càrrecs.

Finalment, en el dia d'ahir, després d'una àrdua tasca per part de l'Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil, es va detenir al presumpte capitost de l'organització en la localitat de Sant Joan d'Alacant, resultant ser un home de nacionalitat espanyola de 40 anys.

Per a eludir l'acció policial, esta persona canviava contínuament, tant de mitjans de localització, com de domicili.

Ha tots els detinguts se'ls imputen els delictes d'usurpació de l'estat civil, delicte continuat d'estafa i pertinença a grup criminal.

Amb esta última detenció, s'ha desarticulat un grup criminal jerarquitzat i organitzat, especialitzat en la pràctica d'estafes a través d'un modus operandi molt complex, perquè com s'ha exposat, utilitzaven empreses pantalla, igual que bolcat de dades personals de les víctimes per a aconseguir les metes del delicte i no ser descoberts.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari