Apareix una foca gris ferida en el port deportiu d'Altea

L'animal presenta clars símptomes d'abatiment i té un tall en el coll
Es tracta d'un animal molt veloç | Europa Press

Una foca grisa de la raça 'Halichoerus grypus', amb clars símptomes d'abatiment i una notable ferida en el coll, ha aparegut en les aigües del port deportiu Marina Greenwich d'Altea, en la Marina Baixa (Alacant).

El mamífer va ser localitzat este dijous i ha abandonat les aigües mediterrànies este divendres, després d'alguns intents de capturar-la per a que veterinaris de la Fundació Oceanogràfic pogueren avaluar el seu estat de salut i actuar en conseqüència.

Els fets van ocórrer quan mariners del port deportiu van donar avís de la presència del mamífer amb el que es va activar la Xarxa de Varaments, composta per la Conselleria de Medi Ambient, Universitat de València i la Fundació Oceanogràfic. Immediatament, dos veterinaris es van desplaçar fins a la zona i van constatar que es tractava d'una foca grisa l'àrea de distribució de la qual és l'Atlàntic Nord, el que fa més extraordinària la seua presència en aigües mediterrànies.

Ara com ara, es desconeix el motiu pel que este 'pinnípedo' s'ha dispersat de la seua zona de distribució. L'animal presentava una resta de fem marí enganxat en el seu coll amb una ferida visible. El seu comportament era el d'un animal malalt i feble, si bé mantenia perfectament les seues habilitats natatòries i va acceptar l'aliment que se li va oferir, segons recull el comunicat.

L'animal és molt veloç

Una volta avaluada la situació, es va determinar la seua captura per a això es van usar diferents mètodes, però, segons els experts, un pinnípedo en la mar és altament veloç, amb el que no es va poder obtindre èxit a pesar dels reiterats intents.

De la mateixa manera, este divendres s'ha provat novament el seu rescat, però l'animal ha eixit del port deportiu i s'ha endinsat en alta mar.

Els veterinaris de la Fundació Oceanogràfic, no obstant això, no descarten que la foca grisa puga acostar-se de nou a la costa valenciana, de fet s'estima que el mateix animal ha sigut vist fa cinc setmanes en una granja de tonyines en Fuzeta (Algarve) i, posteriorment, en Gibraltar, assenyala l'entitat en un comunicat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un motorista en un greu accident de trànsit en Requena" "Un ciberatac contra la pàgina de Facebook de l'Ajuntament d'Elx"