Desmantellen un grup criminal dedicat al robatori d'animals en València

El nombre d'animals furtats entre cabres i ovelles és de 279
Han robat 279 animals de bestiar | Gu√†rdia Civil

La Gu√†rdia Civil, en el marc del pla contra els robatoris en explotacions agr√≠coles i ramaderes ha desmantellat un grup criminal dedicat al robatori de bestiar en la prov√≠ncia de Val√®ncia.

L'Equip Roca de la Gu√†rdia Civil de X√†tiva, en el marc de l'operaci√≥  'Corufo', ha procedit a la detenci√≥ de 7 persones. Esta operaci√≥ es va iniciar a mitjans de mar√ß degut a diferents delictes comesos en explotacions ramaderes arribant ascendir el nombre d'animals furtats entre cabres i ovelles a 279. La majoria dels delictes van ser comesos durant l'estat d'alarma en la fase m√©s cr√≠tica del confinament.

 INVITACI√ď: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val√®ncia Diari a on comentem entre tots les not√≠cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb√© vos entretindreu.  FEU CLIC AC√ć, VOS ENCANTAR√Ä!

Gr√†cies a les detencions efectuades s'ha conseguit desarticular una organitzaci√≥ criminal dedicada al robatori de bestiar tant ov√≠ com capr√≠ que va arribar a cometre fins a 10 delictes de robatori amb for√ßa en les comarques de la Vall d'Albaida, La Costera i La Canal de Navarr√©s. A dem√©s s'han pogut recuperar uns 40 esp√®cies entre cabres i ovelles que han sigut reconeguts pels perjudicats. 

Posteriorment es va localitzar una explotaci√≥ ramadera situada en la localitat de Canals, a on es van agarrar 40 animals, gran part d'ells reconeguts sense cap g√®nere de dubtes pels denunciants.

Modus operandi 

Estes persones robaven els animals per la nit en explotacions ramaderes, for√ßaven la porta trencant les cadenes per a entrar dins.

Usaven furgonetes per a transportar els animals, alguns d'estos animals van ser venuts a una persona que els guardava en un corral en la localitat de Canals.

El receptor d'este bestiar publicitava la venda dels animals a trav√©s d'Internet. La identificaci√≥ del bestiar havia sigut eliminada per a que no se sabera la seua vertadera proced√®ncia.

Fase d'explotació

La fase d'explotaci√≥ d'esta operaci√≥ culmina amb la detenci√≥ de 7 homes d'edats compreses entre els 22 i 48 anys i nacionalitat espanyola i marroqui, per la seua presumpta implicaci√≥ en els delictes de robatori amb for√ßa i pertinen√ßa a organitzaci√≥ criminal.

Les dilig√®ncies han passat a la disposici√≥ dels Jutjats de X√†tiva. 

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"10 kilos de cocaina dentro de un motor de coche en el aeropuerto de l'Altet" "Troben dos gossos lligats en una planta baixa de València"