Identifiquen a dos xiquets com autors de dos incendis en el Pinós

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents han trobat als presumptes culpables
Una de les zones calcinades per un dels incendis provocats | Guàrdia Civil
 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha identificat als autors de dos incendis, presumptament provocats, en el terme municipal del Pinós, en la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant). Els presumptes autors són dos xiquets, un d'ells inimputable, al ser menor de 14 anys en el moment en el que es van produir els fets, i per tant, no podrà ser jutjat.

Agents del Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Monòver, en la mateixa comarca, van iniciar el passat mes de febrer una investigació per a resoldre l'autoria d'un incendi produït el dia 8 de febrer en el paratge de Les Cremes, situat en la muntanya de La Herrada del Pinós, ha explicat l'institut armat este matí, 1 de setembre, en un comunicat.

L'incendi va acabar amb una superfície de 1.000 m² i va afectar principalment al pi blanc i diferents espècies com el ginebre o el romer. El Seprona ha pogut relacionar este incendi amb un altre produït a escassos metres de distància, en el mes de juliol de 2018, que en el seu moment va afectar 6.900 m², i les investigacions es van dirigir cap a un possible piròman reincident que residix per la zona.

Un dels presumptes piròmans només tenia 13 anys 

Després de diferents mesos en què s'han dut a terme entrevistes amb veïns, controls en els terrenys forestals de la zona i identificacions de les persones i cotxes que circulaven pel lloc, s'ha conseguit identificar recentment als presumptes autors dels fets.

Es tracta de dos menors que, quan es va produir l'incendi de febrer d'este any, comptaven amb 13 i 14 anys d'edat. Al major d'ells se li atribuïx, a demés, la presumpta autoria de l'incendi ocorregut en juliol de 2018.

Després de concloure la investigació per un presumpte delicte d'incendi forestal, la Guàrdia Civil ha entregat les diligències instruïdes en la Fiscalia de Menors d'Alacant, competent en temes relacionats amb menors d'edat.

Per a este cas s'ha de tindre en compte que la llei establix a l'efecte d'exigir la responsabilitat penal, ja que qualsevol persona que tinga menys de 14 anys en el moment de la comissió d'un delicte és inimputable.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cau l'autor d'un robatori de cablejat telefònic en València" "Agredixen a una xica per a robar-li els diners en València"