Un incendi entre Alcoi i Cocentaina crema 20 hectàrees de massa forestal en la zona de Cotes Altes

S'ha decretat el nivell 1 d'alerta per fort vent
L'av√≠s s'ha produ√Įt cap a les 12.30 hores | Pixabay

Este mat√≠ de diumenge, cap a les 12.30 hores, s'ha produ√Įt un incendi entre els municipis d'Alcoi i Cocentaina, en la comarca de l'Alcoi√† (Alacant), en cremar-se 20 hect√†rees de massa forestal en la partida de Cotes Altes.

En el moment de l'inici de l'incendi s'ha declarat el nivell 1 d'alerta per fort vent. Este nivell 1 es decreta quan una situaci√≥ d'emerg√®ncia provocada per un o diferents incendis forestals pot afectar greument b√©ns forestals o afectar lleument la poblaci√≥ i b√©ns de naturalesa no forestal, per a l'extinci√≥ de la que pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

L'avan√ß de les flames ha causat el tall de la l√≠nia del tren Alcoi-X√†tiva que passa per la zona afectada. Esta via f√®rria ha sigut interrompuda entre les 12.30 i les 15.30 hores en el tram entre Alcoi i Ontinyent.

Han localitzat un cable d'alta tensió tallat

D'altra banda, s'ha localitzat un cable d'alta tensi√≥ tallat en la zona, que t√®cnics d'Iberdrola estan investigant en el mateix lloc, segons informa Emerg√®ncies de GVA.

Fins al lloc dels fets, s'han mobilitzat set dotacions del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres autobombes, dos helic√≤pters, un avi√≥ xicotet i un agent mediambiental. A hores d'ara els bombers d'Alacant han informat que l'incendi d'Alcoi esta controlat.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Acusen a un home de robar en dos garatges en València" "Agarren a 15 persones per afavorir la immigració il·legal en el territori valencià"