Ja està ací la superluna rosa

Este fenomen estarà acompanyat per la presència de la pluja d'estreles líridas i es podrà veure la nit del 26 al 27

La setmana pròxima podrem gaudir d'un dels fenòmens astronòmics més interessants: al costat de la pluja d'estreles líridas, i si la meteorologia ho permet, el 27 d'abril veurem la superluna rosa.

Com es produeix?


Segons comenta Natacha Payà, experta de Meteored, per a poder visualitzar este fenomen es necessita que la distància entre la Terra i la Lluna siga mínima (357.378 km), coneixent-se este moment com a perigeu, i que el nostre satèl·lit estiga en fase de lluna plena.


Este esdeveniment astronòmic es podrà veure a Espanya, sense necessitat de telescopis ni prismàtics, la nit del 26 al 27 d'abril al voltant de les 05.31 hores. En eixe moment el centelleig de la Lluna podrà apreciar-se un 15% major i la seua grandària un 7% més gran.


Per què es diu “rosa”?


El terme “rosa” s'extrau del fet de florir d'una planta anomenada Phlox o molsa rosa, característica dels Estats Units i el Canadà, que s'ompli de color en esta època de l'any i va acabar associant-se amb la lluna plena d'abril. Respecte a la “superluna”, va ser un terme encunyat per l'astrònom Richard Nolle en 1979.

A Espanya es coneix també com a lluna de l'ou, en coincidir amb l'època de posada d'ous de primavera.
Lluna plena acompanyada de líridas


Com ja és costum, enguany comptarem a més amb la presència d'una pluja d'estreles líridas, amb una taxa d'activitat d'entre 18 i 20 meteors per hora, aconseguint pic durant el dia de hui, divendres.


Per a poder visualitzar-les amb claredat, des de Meteored recomanen allunyar-se de les ciutats amb la condició d'evitar la contaminació lumínica. A més, també ajudarà si orientem la vista cap a la zona més fosca.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Trobat prop del Clot de Borriana el cadàver d'una dona" "Detinguts sis integrants d'una organització criminal dedicada al robatori de caixers"