Maje i Salva, els condemnats pel 'crim de Patraix' demanen la rebaixa i nul·litat de la sentència

L'assassí sol·licita rebaixar els 17 anys de presó pel crim de Patraix i Maje demana la nul·litat del judici
Els condemnats recorren la sentència judicial | Pixabay

La defensa de Salvador R. L., l'home condemnat a 17 anys de presó per l'assassinat d'Antonio Navarro, crim pel que també ha sigut condemnada a 22 anys de presó María Jesús Moreno, ha recorregut la sentència.

Com ha avançat el diari 'Levante-EMV', la defensa de l'home condemnat sol·licita que se li rebaixe la pena en considerar que amb els fets declarats provats pel jurat s'hauria d'apreciar la circumstància atenuant de reparació del mal, així com que la confessió tardana i la col·laboració amb la justícia siguen considerades com a circumstàncies atenuants molt qualificades.

En el recurs d'apel·lació presentat es remarca que Salvador R. L., autor material de les ganivetades que van posar fi a la vida del marit de la coautora del crim en un garatge del districte valencià de Patraix el passat 16 d'agost de 2017, «va proporcionar elements clau, com l'arma del crim, i altres detalls que han ajudat a esclarir la investigació, proporcionant proves acreditatives de la veracitat de les seues declaracions».

A demés, l'ara condemnat sol·licita que es contemple l'atenuant de reparació del mal, ja que com va quedar provat en el veredicte del jurat, «amb anterioritat a la celebració del judici, Salvador ha dirigit una carta a una entitat bancària a on tenia un pla de pensions a fi d'intentar rescatar-lo i posar-lo a la disposició de la família d'Antonio per a reparar, en part, el mal causat a estos».

Els advocats de Maje també recurrixen la sentència

D'altra banda, els advocats de María Jesús Moreno han sol·licitat també la nul·litat del procés i de la sentència, ja que segons estimen «el judici paral·lel i mediàtic en el cas Maje va vulnerar els drets de la dona condemnada a 22 anys de presó per l'assassinat del seu marit».

La falta de motivació dels membres del jurat és un altre dels arguments que esgrimix la defensa de Maje per a sol·licitar la revocació de la sentència judicial.

Quant a l'apreciació de l'agreujant de traïdoria, el recurs afirma que ni el veredicte ni les proves acrediten la circumstància, i per tant, «en absolut se cita en cap part el pressupost fàctic de la traïdoria».

Segons els advocats de la vídua, la manera en què va fer el crim Salvador Rodrigo Lapiedra -l'examant de Maje-, la ganivetada sense possibilitat defensa, «és una cosa totalment aliena» a la processada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: El rescat d'un ciclista en Alfondeguilla" "Greu ferit en caure accidentalment des d'un primer pis en el Grau de Castelló"