Les millors i pitjors marques de cotxe del mercat

Si estàs pensant a comprar-te un automòbil, esta llista et pot ser molt útil
Lexus és la marca de cotxes més ben valorada | Lexusauto.es

 

Quines són les marques de cotxe més bones? I les més conegudes a tot el món? Quins són els cotxes amb més prestigi de cada marca, i quines característiques presenten? 

 

Tot seguit, et presentarem una classificació de les millors marques de cotxe de l'actualitat, elaborada segons factors ben diversos i, per descomptat, amb un component de subjectivitat. L'elecció sempre dependrà de les comoditats i prestacions que estiguem buscant.

Les 8 marques de cotxes més bones del mercat

Si seguixes llegint, descobriràs els cotxes més bons de tot el mercat, a nivell mundial, que es considera que superen la resta de vehicles que hi ha al planeta. 

 

Tal com podràs veure, no hi ha tanta relació entre el prestigi i la qualitat com podríem pensar en un primer moment, perquè hi ha un gran nombre d'estos cotxes que no tenen tant de reconeixement com d'altres. De fet, d'un total de 37 cotxes, estos són els 8 que s'han considerat millors. Per tal de dur a terme la valoració, l'OCU ha volgut tindre en compte tant la fiabilitat dels models com el nombre d'avaries que patixen.

 

A banda, cal destacar també que, entre tots estos vehicles, hi ha línies i gammes molt diferents: algunes són accessibles per a totes les butxaques, n'hi ha de més esportives i també n'hi ha que són més de ciutat, entre altres característiques.

8. Mazda

En huitena posició del llistat, hi trobem Mazda, la marca que inaugura el nostre rànquing de cotxes més bons del mercat. De fet, el seu model CX 5 2.2, de 2015-actualitat, és el tercer millor entre tots els que s'han examinat. Així doncs, cal tenir en compte esta marca tan ben valorada.

 

7. Audi

La prestigiosa Audi també es col·loca dins de la nostra llista. Tot i que és una de les millors del món, també és una de les més cares que hi ha. El seu model dièsel Q3 2.0 és el que obté la segona millor classificació del conjunt, amb 97 punts dels 100 possibles, quedant empatat amb el Mazda que acabem d'esmentar i amb el Toyota que enunciarem un poc més endavant.

 

6. BMW

BMW, també molt prestigiosa, es troba entre les marques líders del mercat. Amb els seus bons cotxes, demostra el perquè del seu prestigi.

 

Pel que fa a la fiabilitat dels automòbils, destaca principalment per tres models diferents: en primer lloc, el BMW sèrie 1, que aconseguix un total de 98 punts, una de les xifres de punts més elevades entre tots els models i, específicament, entre els cotxes compactes

 

Igualment, es tracta d'una marca de cotxe amb 2 de les berlines més bones: el BMW sèrie 4 i el BMW sèrie 5, que han estat valorades, respectivament, amb 94 i 96 punts.

 

5. Mitsubishi

Este fabricant de cotxes no destaca per un model específic però això no és pas dolent, perquè vol dir que tots els automòbils que fabrica són fiables i de qualitat, i mostra d'això és que es col·loca en cinquena posició del llistat de cotxes més bons del mercat.

 

4. Toyota

La popular marca de cotxes japonesa aconseguix una puntuació de 93 sobre 100, i es queda a les portes del podi on trobem les millors marques d'automòbils de totes.

 

Toyota té un gran ventall de models que destaquen i aconseguixen molts punts, com ara el Toyota Aygo, el Toyota Prius, el Toyota Auris o el Toyota Yaris, un híbrid que resulta ser el millor cotxe utilitari.

 

3. Porsche

De la mateixa manera que en el cas de Mitsubishi, la reputada marca alemanya Porsche no té un sol model destacat, però tots i cadascun dels seus models obtenen punts per damunt de la mitjana

 

Encara que es tracta d'una de les 3 marques més bones de cotxes del mercat, hi ha ben poca gent que puga permetre's adquirir-ne un exemplar. 

 

2. Honda

Honda és una marca japonesa que aconseguix 93 punts dels 100 possibles i, d'esta manera, obté exactament els mateixos punts que Porsche.

 

En concret, té tres automòbils que destaquen de la resta: l'Honda Civic 1.4, de 2009-2015; l'Honda Civic 1.6, de 2012-2015; i, finalment, l'Honda Insight. Tots tres són models compactes.

 

1. Lexus

En primer lloc de la llista, hi trobem la marca Lexus, que és la gran guanyadora d'esta classificació. De nou, es tracta d'una marca de cotxes japonesa, que amb el pas del temps s'ha anat obrint camí en este mercat. Obté un total de 95 punts dels 100 possibles, i això fa que siga considerada la marca de cotxes més fiables que hi ha.

 

El millor model d'esta marca és l'híbrid Lexus CT, de 2010-2013.

Quan has de comprar un cotxe, és interessant tenir en compte les valoracions que se'n fan | Laia Solanellas

 

Les 3 marques de cotxe més dolentes

Després de les lloances als millors cotxes, ens centrarem en els cotxes amb més mala valoració del mercat de l'any 2018, catalogats com els menys fiables.

 

3. Alfa Romeo

Esta marca italiana obre la nostra breu recopilació de pitjors marques de cotxe, que et recomanem que no compris. Especialment, els models més mal valorats d'Alfa Romeo quant a fiabilitat són l'Alfa Romeo 159 1.9, de 2005-2011 i l'Alfa Romeo 2.0, de 2005-2011.

 

2. Chrysler

Amb 82 punts, un menys que els de l'Alfa Romeo, s'hi troba esta marca. Encara que no té cap model que siga increïblement dolent, tampoc no en té cap que puguem recomanar-te ni que brille per les seues grans qualitats. 

 

1. Dodge

Esta marca, tot i que és cara i es relaciona amb una bona potència, no és pas sinònim de fiabilitat. Podríem dir, de fet, que és la marca de cotxes més dolenta de les 37 analitzades

 

Encara que amb esta marca pots presumir del seu fort rugit, has d'anar amb compte: este so també podria indicar que al motor li falla alguna cosa.

 

Dièsel o benzina?

Has dubtat mai sobre quina classe de cotxe et cal triar? Quins penses que són més fiables?

 

Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris, o OCU, els cotxes dièsel són els més populars i venuts. Fins ací, tot era esperable. Ara bé, segons les dades d'esta organització, la fiabilitat tant dels nous híbrids com dels cotxes que funcionen amb benzina és molt més alta. Un colp saps tot això, la decisió és a les teues mans.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"BRUTAL: El dard enverinat de Mila, «esgotada i cansada» de Kiko Matamoros" "Condemnat un pederasta que utilitzava el seu blog per arribar a menors a València"