Els objectes detectats pel robot que busca a les xiquetes desaparegudes a Tenerife

El sonar d'escombratge lateral que ajuda en la cerca li ha donat un bon esglai entorn d'Anna i Olivia

Són ja quatre les jornades consecutives de cerca intensiva amb un sonar de les xiquetes desaparegudes a Tenerife al costat del seu pare. Han passat cinc setmanes i encara res se sap sobre el parador d'Anna, Olivia i Tomás Gimeno. Les expectatives creades abans de l'arribada del vaixell eren enormes, però de moment no s'ha trobat gens rellevant per a la investigació.


El vaixell que ha posat a la disposició del cas l'Institut Espanyol d'Oceanografia, l'Ángeles Alvariño, porta incorporat este robot submarí. Amb ell, les autoritats tracten de trobar alguna pista que ajude a la investigació sobre el parador de les filles de Beatriz Zimmerman.


La previsió inicial és que les labors de cerca en el fons marí duren entre huit i nou dies de manera ininterrompuda les 24 hores. De moment, gens rellevant s'ha trobat en un fons marí ple de terreny rocós i precipicis, segons ‘EFE’.


No obstant això, hi ha hagut alguna cosa que ha fet saltar totes les alarmes. El robot submarí ha detectat un objecte estrany durant la feina de casa. Esta troballa, que a priori podria tractar-se de roques o fem acumulat en el llit marí, s'explorarà de forma més detallada amb el robot submarí, segons han revelat a Europa Press fonts de la investigació.

Una cerca intensiva per a donar amb el parador d'Anna i Olivia

 

El vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanografia està rastrejant des de diumenge passat una àrea del voltant de deu milles quadrades enfront del litoral de Santa Cruz de Tenerife.


Esta zona, delimitada per la Guàrdia Civil i personal de l'embarcació, està voltada pel geoposicionament del mòbil del pare de les xiquetes. Tomás Gimeno es va fer a la mar fins a dos ocasions abans que se li perdera per complet el rastre en esta àrea.


El progenitor d'Anna i Olivia va embarcar només després de carregar maletes i bosses des del seu cotxe. Per a això va haver de fer tres viatges.


De retorn de la seua primera incursió en la mar va ser interceptat per la Guàrdia Civil, que li va amenaçar de sancionar-li per saltar-se el toc de queda.

Passada la mitjanit, Gimeno va tornar a la mar i unes hores més tard la seua embarcació d'esbarjo va ser localitzada a la deriva, buida i sense àncora enfront del Port de Güimar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cuidat si algun desconegut intenta fer-te una abraçada!" "Sálvame podria tindre un rival fort molt prompte"