Desmantellen una organització criminal dedicada a obtindre el permís de conduir de manera fraudulenta

Han sigut detingudes un total de 22 persones de tot el país
Dels detinguts, onze d'ells tenen antecedents policials | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han desmantellat en Sagunt, en el Camp de Morvedre (Val√®ncia), una organitzaci√≥ criminal que actuava a nivell nacional, dedicada a la superaci√≥ fraudulenta d'ex√†mens oficials per a l'obtenci√≥ del perm√≠s de conduir i per a la recuperaci√≥ del perm√≠s per p√®rdua de punts.

L'operaci√≥ s'ha saldat amb 22 persones detingudes, dos d'elles 'in fraganti' durant una de les proves. S'han fet dos registres domiciliaris i s'han intervingut els dispositius usats per a cometre
el fet delictiu.

Les investigacions es van iniciar al gener, quan els agents van detectar en el marc d'una operaci√≥ relacionada amb el tr√†fic de drogues, l'exist√®ncia d'una organitzaci√≥ criminal paral¬∑lela que facilitava l'obtenci√≥ del perm√≠s de conduir de manera fraudulenta, usant per a aix√≤ tel√®fons m√≤bils, micr√≤fons, c√†meres i aud√≠fons interns.

Durant les primeres investigacions, es va descobrir que el modus operandi consistia en col¬∑locar abans de fer la prova una microc√†mera en forma de bot√≥ en la pe√ßa de vestir de l'examinat, que els permetia vore les preguntes, i un xicotet aud√≠fon amb el que transmetien les respostes correctes.

Imatge dels objectes confiscats | Policia Nacional

Actuaven en gran part del territori nacional

Els agents van poder saber que l'organitzaci√≥ estava composta per tres persones propiet√†ries del material electr√≤nic i encarregades d'instal¬∑lar-lo; tres professors d'autoescola que facilitaven les respostes correctes als examinats i algunes persones que captaven en gran part del territori nacional als interessats en aprovar de manera fraudulenta els ex√†mens, als que cobraven entre 1.500 i 2.000 euros. El frau s'ha detectat en Val√®ncia, Castell√≥, M√ļrcia, Barcelona, Terol i Ciudad Real.

La Policia Nacional ha detingut en total a 22 persones en el marc d'esta operaci√≥ pels delictes de pertinen√ßa a organitzaci√≥ criminal i falsedat de document p√ļblic. Els agents tamb√© han fet dos registres domiciliaris i han intervingut nou tel√®fons m√≤bils, un ordinador port√†til, una c√†mera
camuflada amb un bot√≥ i un transmissor de sons.

Dels detinguts, onze d'ells tenen antecedents policials i quatre han passat a disposici√≥ judicial, mentres que els altres han sigut posats en llibertat no sense abans ser advertits de l'obligaci√≥ de compar√©ixer davant l'autoritat judicial quan per a aix√≤ foren requerits.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Un home ferit greu en ser atropellat en la N-332" "Ciclista ferit en la Pobla de Tornesa"