La policia cerca a Pedro: va matar a la seua cunyada davant dels seus fills de 5 i 9

El presumpte homicida va ser detingut per un assassinat en 1998

La localitat navarresa de Murchante està de dol per la tràgica mort d'una de les seues veïnes més volgudes. Pilar Berrio Jiménez, de 43 anys, ha sigut assassinada a punyalades per la seua encunyat. Anava en companyia dels seus dos fills, de 5 i 9 anys.


Els menors han sigut testimonis de l'horrible crim perpetrat ahir al matí. Va ser sobre les deu i mitja del matí, quan un Seat Lleó negre es va abalançar contra el seu vehicle. Pilar es va veure obligada a apartar-se en el voral de la carretera.


El seu encunyat, Pedro María R. J., es va abalançar sobre ella i li va assestar algunes ganivetades que van posar fi a la seua vida. El presumpte assassí, de 41 anys i amb nombrosos antecedents, va eixir corrent. En estos moments es troba fugat i buscat per la policia.


Pedro María és un delinqüent habitual que acabava d'eixir de la presó la setmana passada. Creuen que ha fugit a Guipúscoa, on té diversos familiars. La Guàrdia Civil i l'Ertzaintza van muntar un dispositiu de cerca amb controls en la carretera.


Alguns testimonis van veure al presumpte homicida eixir corrent i van telefonar a emergències. Els efectius desplaçats van constatar que Pilar estava morta, i es van centrar a atendre els xiquets. Mentrestant, es va posar en marxa el dispositiu per a arrestar a Pedro.


Extremadament perillós

 


Conscients que caminen darrere d'un subjecte molt perillós, l'Ertzaintza ha extremat les precaucions en la seua cerca. Pel que sembla, està vinculat amb un altre assassinat més. Els agents volen capturar-ho com més prompte millor perquè no cometa una altra agressió.


Fonts policials consultades qualifiquen al suposat autor del crim de Murchante com a "perillós". A més de constar-li nombroses denúncies per tinença d'armes prohibides, Pedro María Ruiz Jiménez, va ser detingut per l'Ertzaintza en 1998 per la mort de l'empleada d'una gasolinera l'octubre de 1997, que va ser trobada amb un tret d'escopeta.


En 2000 va ser jutjat a Sant Sebastià al costat d'una dona i al suposat autor material de l'assassinat. El jurat popular va trobar no culpables als tres acusats, que es van negar a declarar en la vista.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mila Ximénez ho tenia clar: no era un maltractador, sinó un torturador" "Detingut per fer-se passar per agent de la Guàrdia Civil al Puig"