Any i mig de presó per abusar sexualment d'una agent a Aldaia

L'acusat és un extinent de la policia Local del municipi valencià, que va abusar durant temps de la dona

Un exintendent de la Policia Local d'Aldaia ha acceptat una pena d'any i mig de presó per abusar sexualment d'una agent en dependències oficials prevalent-se del seu càrrec i de la seua posició de superior jeràrquic.

Inicialment el ministeri fiscal demanava per a l'acusat dos anys i mig de presó, a més d'altres dos de llibertat vigilada i allunyament de la perjudicada i prohibició de comunicació amb ella durant tres anys, però, finalment, s'ha arribat a un acord entre acusacions i defensa pel qual l'exintendent ha acceptat la pena d'un any i mig de presó, a més de la mesura d'allunyament i el pagament d'una indemnització de 3.500 euros.

El judici contra l'acusat estava previst que se celebrara este dimarts en la secció primera de l'Audiència Provincial de València, però en arribar a un acord, la vista no ha arribat a produir-se.

L'acusat va ser intendent de la Policia Local d'Aldaia entre els anys 2004 i 2019 i els fets es van registrar entre 2011 i 2018 en multitud d'ocasions.

L'escrit d'acusació del fiscal relata que els fets van ocórrer en multitud d'ocasions entre 2011 i 2018. Unes deu vegades, entre 2011 i 2012, l'acusat va realitzar tocaments i va besar a l'agent en la reguarda de la Policia, bé a l'ascensor, bé en la zona de menjador, mentre li deia: "Tranquil·la, que estàs amb el cap".

Una d'eixes vegades, fins i tot, va arribar a mostrar-li els genitals, segons el Ministeri Públic, que ressenya en el seu escrit situacions semblants a partir de 2013, en la nova central de Policia, i en 2018.


La víctima ha hagut de rebre tractament psicològic de forma continuada i la Fiscalia demana que l'exintendent, i l'Ajuntament d'Aldaia de manera subsidiària.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un llençol i una botella d'oxigen en el lloc on buscaven a les xiquetes de Tenerife" "Una ex de 'Sálvame: 'Antonio David Flores em va voler tirar a la mar'"