27 anys de presó per matar a la seua exparella amb el cable d'una planxa

El Tribunal imposa també 15 anys de presó a l'actual companya sentimental del penat com a autora d'un delicte d'assassinat amb l'atenuant d'estat passional

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a 29 anys de presó per un delicte d'assassinat en concurs amb un delicte de robatori amb violència, per als quals aprecia l'agreujant de reincidència, a un home que va matar al seu ex-xicot el 24 de febrer de 2019 a Castelló.

La Sala també condemna a l'actual parella del penat pel delicte d'assassinat, encara que aprecia en el seu cas la circumstància atenuant d'arravatament o estat passional i li imposa 15 anys de presó.

La sentència, dictada de conformitat amb el veredicte emés per un jurat popular el passat 4 de març, obliga els condemnats a indemnitzar conjuntament amb 30.000 euros al pare de la víctima i amb 10.000 euros a un germà per danys morals.

El principal acusat i la persona morta van mantindre una relació sentimental quan el primer complia condemna en una presó de Santoña (Cantàbria) per delictes d'assassinat i robatori amb violència.

L'octubre de 2018, després d'eixir de presó, el penat va iniciar a Castelló una relació sentimental amb la dona ara condemnada. No obstant això, uns mesos després, el gener de 2019, va proposar a la seua exparella que s'anara a viure amb ell.

La víctima es va traslladar des de Santander a Castelló, on va estar convivint en un hotel amb el processament. No obstant això, el 10 de febrer del mateix any, l'exreclús va marxar de l'establiment hoteler emportant-se  el cotxe i les pertinences personals del perjudicat, que va interposar la corresponent denúncia davant la Policia Nacional.

Mentrestant, la nova parella de l'acusat es va assabentar de la relació sentimental paral·lela que ell continuava mantenint amb el seu ex-xicot i va reaccionar amb ràbia i enuig, tal com detalla la resolució judicial. Eixos i altres motius van portar als dos condemnats a decidir posar fi a la vida de la víctima.

Així, el 24 de febrer van recollir amb un cotxe a la víctima en l'Alberg municipal de Castelló. Durant el trajecte es va produir una discussió entre ells, els acusats van estacionar el vehicle i, de manera sobtada i inopinada -bé un d'ells de manera individual, bé tots dos conjuntament- van escanyar al perjudicat amb el cable d'una planxa, sense donar-li la possibilitat de defensa.

Posteriorment, van tirar el cadàver en una zona d'horts, després que el principal condemnat li robara un anell d'or i quatre telèfons mòbils, segons es relata en la sentència, que pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Desapareix un jove de 16 anys a Alborache (València)" "Nou cop per a la família Pujol: LAudiència Nacional confirma el processament"