Quatre detinguts per robatoris, tràfic de drogues i falsificació documental en la Ribera Alta

Els sospitosos actuaven en diferents termes municipals de la Ribera
Cau una banda acusada de diferents delictes en la Ribera | Pixabay

En els últims mesos, la Guàrdia Civil de Carcaixent, en la comarca de la Ribera (València), ha dut a terme l’operació 'MASSAELADI', ja que des del mes de juliol s'han interposat moltes denúncies relatives al robatori amb força dins de cases en diferents termes municipals, afectant principalment a les localitats de Vilanova de Castelló, Alberic, la Pobla Llarga, Massalavés, Guadassuar i Algemesí.

Després d’analitzar els fets delictius que es coneixen, donada la interposició de denúncies per part dels perjudicats i que al no existir autor conegut en la majoria dels casos, es va iniciar una línia d’investigació de la problemàtica delictiva presentada.

Per tot això, les autoritats van començar a investigar els robatoris per a intentar esclarir l'autoria dels fets denunciats. El 'modus operandi', observat en totes les denúncies coincideixen en totes elles, sent este, el trencament del pany d’accés a les cases a on els lladres han entrat per a delinquir.

Confiscaren una plantació de marihuana

Cal destacar que quasi tots els objectes que han robat, són peces de maquinària i elements relacionats amb l’agricultura, així com bicicletes d’alta gamma. Objectes que en la majoria d’ocasions obtenen una eixida ràpida en el mercat de segona mà i fins i tot en transaccions com a mitjà d’intercanvi per droga.

Els fets delictius s'han produït principalment en el municipi de Massalavés, en la Ribera, a on residixen els presumptes autors, i també en pobles molt pròxims a este, de fàcil i ràpida comunicació, fins i tot per camins rurals, que faciliten la fugida per a no ser localitzats.

Després d'una àrdua investigació en diferents zones, el passat mes de setembre, la Guàrdia Civil va conseguir identificar els diferents cotxes usats per a cometre els fets, i també els possibles llocs utilitzats, a on presumptament han ocultat els objectes furtats. D'altra banda, les autoritats van trobar una plantació de marihuana en un dels domicilis registrats.

Han detingut a quatre persones

El 27 de setembre, la Guàrdia Civil de Carcaixent va procedir a la detenció de quatre persones: tres xics i una xica d'edats compreses entre els 27 i 38 anys de nacionalitat espanyola

A estes persones se’ls imputa els delictes de robatori amb forçatràfic de droguesfalsificació documental. A hores d'ara les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº1 d’Alzira.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció! Declarats dos incendis pròxims al Parc Natural de l'Albufera de València" "Confisquen 3.000 peces de roba falsificades en Crevillent"