Sanitat pagarà a la família d'un pacient que va morir per no ser ingressat

L'home, de 76 anys, va acudir fins a l'Hospital de la Ribera amb una isquèmia intestinal
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera, en Alzira | Wikipedia

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat a la Conselleria de Sanitat i a una asseguradora a indemnitzar amb 60.000 euros a una família d'un pacient que va morir a conseqüència de no ser ingressat a pesar de patir una isquèmia intestinal en l'Hospital de la Ribera, Alzira (València). 

La sentència de la secció segona de la Sala Contenciosa Administrativa estima el recurs interposat per la «defectuosa atenció mèdica-assistencial» prestada. Els fets van passar el 17 de novembre del 2013 quan l'home, de 76 anys, va anar al Centre de Salut d'Alberic perquè tenia dolors aguts en l'abdomen.

Allí, la doctora li va diagnosticar una «oclusió intestinal» i el va remetre a l'Hospital de la Ribera, ja que havia de ser intervingut quirúrgicament. Una volta allí, va ser reconegut i, després de fer-li una radiografia i administrar-li medicació, va ser donat d'alta amb un diagnòstic d'estrenyiment. 

Va tornar a sa casa, però com que el mal no li desapareixia, va tornar a urgències de l'hospital i va ser ingressat en medicina interna després de què el metge de guàrdia el diagnosticara amb un estat greu. Un TAC li va detectar una isquèmia intestinal, encara que vahaver d'esperar fins al dia següent per a que els doctors valoraren una possible intervenció quirúrgica. 

Més de 24 hores per a valoar la intervenció quirúrgica

El dilluns 18 de novembre els doctors van vore que el cas del pacient era molt crític i van decidir fer-li un altre TAC. L'home va estar en l'UCI i després el van portar a una habitació de planta, a on va estar fins a que finalment va morir cap a les 21.00 hores de la nit del mateix dia. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una veïna de Callosa de Segura furta 40 'Satisfyer' i els repartix entre les veïnes" "Dispara 4 voltes a un home en Torrevieja"