El Suprem sentencia ‘La Manada’: van actuar sabent que la víctima no ho consentia

Compartir:

La Manada

La Manada ja té una sentència pública | València Diari

 

Es fa pública la sentència del Tribunal Suprem a ‘La Manada’. L’escrit conclou que els autors de la violació van actuar sabent que la víctima no consentia i amb un «fort component intimidatori», cosa que justifica la condemna per agressió sexual i no per abús.

 

Ella, en cap moment va consentir

«Els acusats van buscar expressament la situació, sense que la víctima en tinguera coneiximent», apunta l’escrit, que remarca que ella en cap moment va consentir. També subratlla que la intimidació es desprén «sense gènere de dubtes, del terrible relat de fets provats». La voluntat de la víctima «va quedar totalment anul·lada», diu el Suprem, que assenyala que els acusats van conduir la jove a un racó «solitari, recòndit, angost i sense eixida» i que, a més, també el fet que en foren cinc, la seua edat i actitud, van «paralitzar la seua voluntat de resistència».

 

«Els acusats van obrar amb ple coneiximent que les accions que estaven portant a terme atemptaven contra la llibertat i indemnitat sexual de la víctima sense que, en cap moment, ella prestara el seu consentiment», conclou el Suprem.

 

Agredida 10 voltes en 1 minut i mig

La víctima va ser agredida en 10 ocasions en un període d’1 minut i 38 segons, sense consentir-ho «creant-se una intimidació que es desprén, sense gènere de dubtes, del terrible relat de fets provats, del que en deriva una òbvia coerció de la voluntat de la víctima, que va quedar totalment anul·lada per a poder actuar en defensa de la seua llibertat sexual», insistix.

 

El Suprem parla d’un «fort component intimidatori», que va fer que la xica adoptara una actitud de «sotmetiment, que no de consentiment». Els acusats, defén el tribunal, «necessàriament havien de conéixer, no només el perill concret de la seua acció, sinó que aquells actes sexuals vexatoris no eren expressament consentits per la jove».

 

El Suprem parla d’un «fort component intimidatori», que va fer que la xica adoptara una actitud de «sotmetiment, que no de consentiment» | Telecinco

 

Constata la credibilitat de la víctima

La sentència remarca que els condemnats «van aprofitar la situació de la denunciant, ficada en el citat cubicle al que l’havien conduïda per a realitzar amb ella diversos actes de naturalesa sexual, amb ànim libidinós i actuant de comú acord». De fet, argumenta que la presència de diversos individus ja comporta intimidació, amb l’agreujant —en este cas— d’un tracte degradant i vexatori.

 

D’esta forma, el tribunal estima els recursos presentats per la fiscalia i condemna als acusats per agressió sexual i no per abús, com havien fet les instàncies anteriors. També rebutja la pretensió de la defensa i constata la credibilitat del relat de la víctima, amb el suport dels vídeos. D’altra banda, el tribunal rebutja que la pressió mediàtica, en este cas, haja afectat les resolucions judicials.

 

També pots llegir…

EL MÉS LLEGIT

Espanya continuarà mantenint la màscara obligatòria en el transport públic

Darias també ha recordat que, amb l'arribada de l'hivern i la baixada de les temperatures, és important continuar cuidant-se, ja que és època d'increment important de virus respiratoris, grip o bronquiolitis.

77.000 firmes demanen una Comunitat ‘lliure de xiquets caçadors’

La normativa autonòmica permet acompanyar caceres des de qualsevol edat i portar armes des dels 14 anys

Militars sortegen a una prostituta amb motiu de la Puríssima

Alguns efectius van compartir mitjançant un xat privat imatges de la dona i els serveis que oferia, acompanyats de missatges masclistes i vexatoris

La licitació per demolir l’antiga Fe entra in extremis el 2022

L'oposició qüestiona els 'set anys perduts' i Catalá recorda que la primera decisió del Govern de Puig 'va ser paralitzar este projecte'